keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Vista, vista, ihana vista


Tää päivä on omistettu tietokoneille, ei juurikaan koirille, niille vaan pakollisen verran, joskus siis näinkin, vaikka yleensä kaikessa otetaan huomioon koirat ensin ja sitten vasta ihmiset... Duuniakin on monta kertaa tehnyt mieli vaihtaa, mutta missä mulle tarjotaan kuuden tunnin työpäivää, ettei koirien tartte olla kamalan kauan yksin, tuskin missään. Näin se vaan on.

KePo oli hakenut meille printteripiuhan, joka unohtu kun ostettiin kone. Vaan eihän sellanen moderni piuha sovi dinosaurusten aikaseen printteriin, ei sitten millään. Niinpä ajelin duunista ensin kotiin ja hain jakoboxin mukaan matkaan, käytin koirat ulkona ja sitten kohti Nlaa hakemaan vanhimmaista koulusta.

Treffit oli putiikin parkkiksella ja tultiinkin paikalle melkeen yhtä aikaa. Ensin mua uhkailtiin, ettei tollasta dinosaurusten aikasta kirjotinta saa läppäriin liitettyä, mutta lopulta sain lohdullisen tiedon, kyllä se onnistuu, tilataan oikea liitin. Jess!! Vanhimmainen otti matkaan mukaan samalla reissulla oman koneensa ja ruokakaupan kautta kotiin.

Jatkoin läppärin ihmettelemistä siitä mihin eilen jäin. Yllättävän moni ohjelma asentui, vaikka Vistaan tungettiinkin. Mutta oli sitten niitäkin kun ilmoittivat, että yhteensopivuusongelma, ei asenneta. Niin ja sen lisäksi niitä, jotka halusivat lisää käyttöoikeuksia... ne onneksi toki löytyivät. Java taas ei suostunut asentumaan FireFoxin kautta, piti käyttää Exploreria. Että kaikkea kummaa koettiin ja yhdessä vanhimmaisen kanssa taivasteltiin (hälläkin nyt Vista uudessa koneessaan). Koko ilta meni, mutta nyt koneella on suunnilleen kaikki pakollinen. Pientä hienosäätöä kaivataan, jotain joutuu ehkä ihan ostamaankin, mutta alkuun pääsee näillä, mitä on.

Siinä kun asensi ohjelmia uusiksi huomasi myös, että joistain ohjelmista oli jäänyt jotain piirteitä vanhalle koneelle asentamatta. Mm. lempparikuvankäsittelyohjelmani sisälsi aivan ihanan piirteen, jota en koskaan ollut huomannut enkä käyttänyt. Sillä oli ihka oma selailuohjelma ja kun siinä klikkasi kuvaa, niin se heitti ko. kuvan käsittelyohjelman puolelle. Wau! Ei enää kankeeta Camediaa, jonka kanssa menee kerran päivässä hermo.

Seuraavaksi täytyy sitten ryhtyä siirtämään itse tietopuoli koneesta toiseen, se voikin olla projekti, koska eilenkään ei saatu koneita verkkoon tai siis verkkoa toimimaan, koneet kyllä kuvittelivat olevansa verkossa aika ajoin. Vanhimmainen oli onnistunut siirtämään omat kamansa koneesta toiseen piuhaa pitkin, ehkä se sama onnistuu meikäläisenkin koneessa kunhan ehditään vanhimmaisen kanssa yhdessä asiaa ihmetellä.

Nyt parin päivän Vista-kokemuksella ei Vista tunnu yhtään pahalta. Onhan se vähän erinäkönen kun mun vanha kakstonninen tai duunikoneen XP, mutta uskon, että siihen tottuu. Niin ja kaikkea ei löydy ihan heti kun eivät ole ihan samoissa paikoissa tai saman näkösiä kun "silloin ennen". Ainoo pahempi takaisku on se, ettei duunin etäyhteysohjelma toimi Vistassa, mutta ehkä siihenkin asiaan joku ratkaisu löytyy.

Ei kommentteja: