perjantaina, elokuuta 17, 2007

IT-ongelmaa pukkaa


Tänään ei kuvia, eikä pal kuulumisiakaan... teen tässä pelastustöitä koneella kun aparaatti toisensa jälkeen tuntuu alkavan temppuilla. Ensin optinen hiiri: heittää kursoria minne sun sattuu. Sen jälkeen näyttö: kieltäytyy välillä "käynnistymästä", jää vaan mustaksi. Polttava devari ei pelitä, tai siis pelittää muka, mutta polttaa lukukelvotonta. Kuvissa on pieni raita kuvaa ja sitten tyhjää, täydennä piirtämällä loput...

No koska devari ei toimi, niin varmistusten ottaminen on ollut hippasen hankalaa. Nytkin kone tahkoaa tavaraa nettiin, palvelimelle. Sen lisäksi oon siirtänyt muistitikuille mitä on mahtunut, kuvia niille on turha tunkea. Laskin äkkisiltään, että kun saan työnnettyä kuvat palvelimelle, niin sitten melkeen kaikki on tallessa. Sähköpostiosoitteistokin on tallennettu. Sähköpostista en kyllä kaikkia viestejä saa talteen, siis niitä tarpeellisiakaan, mutta ehkä mun IT-tukeni, jota kiusasin paniikkitekstarein, ratkaisee sen ongelman sunnuntaina.

No sää on ollut edelleen hieno: naama palo punaseks, vaikka ollaan jo elokuussa. Koirat on nauttineet ulkona riekkumisesta ja nyt ne on aika uupuneita kaikki. Toivottavasti aamullakin, meinaan tää aamu oli aika syvältä. Totoro oli pirtee kun peipponen, Arska loikki punkkaan ja pois, Viivi hiippaili pitkin punkkaa, eikä suostunut käymään maate. Aasa ainoona nukku kun uppotukki ja Cello totteli upeesti kun sanoin: "Cello maate". On se ihana jätkä, vaikka joskus onkin rasittava. Mutta Cello tottelee niin mielettömän hyvin, etten lakkaa sitä ihmettelemästä.

Jaa, KePo kokkaa, taidan lähteä maistamaan mitä uunista tulee...

1 kommentti:

Eeva kirjoitti...

niin tuttua nuo IT-onkelmat... Tietokoneet on oikein kivoja, kun toimii. Sitten kun ei toimi,onkin paha merrassa. Lapset täällä näpytelleet vanhaa läppäriäni niin, että pelkään, ettei se kestä opintojeni loppuun asti...mistähän rahat uuteen, jos hajoo?! (ja turha lapsia syyttää pelkästään, kyllä mä tätä itsekin näppäilen)