sunnuntaina, elokuuta 12, 2007

Viikonlopun puuhia


Lauantaina otettiin maalausurakaksi se kulma talosta, johon paistaa lähes aina aurinko, piti siis nousta klo 7.00 ja ryhtyä maalaamaan. Parissa tunnissa urakka oli onneksi ohi, KePo siitä maalasi suurimman osan, eikä aikaakaan kun jo aurinko kääntyi paistamaan toiselle seinistä. On tossa vielä tekemistä, jos haluaa kaiken viimeistellä tänä kesänä, koskapa ikkunanpuitteet, räystäslaudat, kulmalaudat, porraskaiteet jne. on vielä maalaamatta, mutta toisaalta ei niillä mitään hengenhätää ole, ellei tänä kesänä, niin sitten ens kesänä.

Tänään oli vuorossa "koirapäivä", suunnattiin Totoron kanssa Tuomarinkartanon pentunäyttelyyn. Myös Cami osallistui ja Veikko oli paikalla turistina. Tuomarinkartanoa kohti ajellessa tosin oli tunnelma latistua; vettä sato kaatamalla. Vaan Tuomarinkartanossa saatiin vaan muutama tippa niskaamme.

Päivä oli kyllä pennuille mitä opettavaisin. Vähän matkan päässä ukkosti melkeen koko sen ajan kun oltiin paikalla eli jyrisi ja salamoi, mitä parhainta ukkoseen totuttamista siis. Eikä kukaan pojista ollutkaan asiasta moineskaan. Sen lisäksi tuli tietty näitä normaaleja "näyttelykokemuksia" vieraine koirineen, tuomareineen, pöytineen jne.

Kehä meni Camilta hienosti, Totoro puolestaan loikki ja koikkelehti liikkeessä, ei ehkä ihan yhtä pahasti kun viikko sitten, mutta tosi pal kuitenkin. Pöytä Totorolta meni tosi hyvin, siihen olin tyytyväinen ja seisominenkin ihan suht ok. Lopuksi veljekset vielä juoksivat ympyrän yhdessä ja koska Cami liikkui niin kauniisti, niin olin ihan varma, että velipoika korjaa potin. Toisin kuitenkin kävi, tuomari valitsi Totoron. Saatiin kovasti suullisia kehuja poikien upeista luonteista. En muista miten asia Camin arvostelussa oli ilmaistu, mutta Totorolla lukee erinomainen luonne.

Jäätiin lopulta Totoron kanssa ryhmäkehiinkin. Siellä ravaaminen meni jo suorastaan suht hyvin, seisomiseen ei Totoron kärsivällisyys olis enää oikein riittänyt, varsinkin kun varsinainen "tappajavillis" oli meidän jälkeen rivissä, se hyökkäili kokoomakehässä vähän väliä kohti Totoroa haukkuen ja hampaat tanassa eikä mitenkään ystävällisen leikkisän näköisenä ollenkaan. Sain hillittyä itteni, etten puolestani käynyt villiksen niskavilloihin kiinni. No varmasti ihan opettavainen kokemus Totorolle sinällään, mutta vaikutti kyllä Totoron esiintymiseen aika negatiivisesti. Jos Totoro olis rotua, joka loppukehissä pärjääkin, niin olis voinu riepoa, mutta kun se tuntuu aina olevan länderin kanssa vaan läpijuoksu tuo ryhmäkehä, niin eipä sitten sen puoleen harmittanut.

Lopuksi Totoro ja palkinnot...
tai no, yksi on joukosta poissa, KP-ruusuke tulee postissa, ne olivat päässeet loppumaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut hienosta menestyksestä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea onnea molempien poikien menestyksestä! B)

n-elikot kirjoitti...

Hienoa velipojat! Erinomaiset luonteet ovat kunnia-asia. Onneksi olkoon!

T: Vipunen & co