perjantaina, elokuuta 31, 2007

Hyvästit analogiselle ja televisiolle


Heräsin aamulla outoon uneen, siihen oli sotkettu työasiat, autoasiat, koira-asiat ja kaikki sulaan sekamelskaan. Parhaiten jäi mieleen, että työasioiden puitteissa jouduin asiakkaan puhutteluun ja sain sieltä koiranäyttelyruusukkeita. Toinen hyvin muistiin uponnut juttu oli, että jätin auton parkkiin jonnekin ja kun palasin autolle oli satanut lunta. Putsailin autoa havaitakseni, että Mondeo oli muuttunut älyttömän ruosteiseksi Ladaksi, siinä oli kattokin ruosteessa. Samalla rattijuoppo tömäytti auton perään. Totesin lopulta, ettei tää voi olla mun auto... Yks tyyppi tuli siihen ja kysyi, että jätitkö autos sinne. Joo, vastasin. Sain sitten ystävällisiä neuvoja: sun tarttee kato mennä ensin lautalla Tanskan puolelle ja siitä sitten lentokoneella Firenzeen. Mietin mielessäni, että no taisin jättää sen auton vähän kauemmas kun luulin. Siinä kohti kello armeliaasti herätti.

Herätys ei ollut mitenkään mukava, olin ihan jumissa, eikä yksikään raaja tahtonut lähteä liikkeelle ja selkä oli kun puuseiväs. Duuniin kuitenkin jotenkin selvisin ja kestin siellä puoleenpäivään, sen jälkeen oli pakko antaa periksi ja lähteä kotiin. Särkylääke naamariin ja unta pollaan ja maailma vähän vaaleni, tosin istua ei kestä kun tovin kerrallaan. Ehkä pitää hankkia töihin juoksumatto ja opetella koodaamaan juosten.

Tänään eletään viimestä päivää, huomenna on analogisen aika ohi ja digiaika alkanut. Hyvästit siis analogialle ja tässä taloudessa koko televisiolle. Tai siis jää toi vanha toosa tohon nököttämään, muttei sieltä muuta näe kun DVD- tai VHS-leffoja, jos niitä milloin nyt tulee katottua. Ai niin ja aamulla radiossa annettiin vielä yksi hyödyllinen käyttövinkki; vanhaa töllöä voi käyttää myös valaisimena.

Moni on ihmetellyt, että kuin me luovutaan televisiolähetyksistä, miten tullaan toimeen ilman töllötettävää. Tänään viimeksi kuulin kysymyksen, että kuin te tuutte toimeen ilman tv-lähetyksiä. Vastasin, että kun meillä on kato elämä, ei tartte keskittyä keksittyihin elämiin, eikä vajota töllöhypnoosiin. Rahaa tuskin säästetään, veikkaan, että pari kertaa kuussa tulee joku leffa vuokrattua, tai mistä sitä tietää, ehkei vuokratakaan. Ehkä sen sijaan siirrytään kirjaston vakiasiakkaiksi. Toisaalta, jos aion lukea ees kaik omistamani kirjat, niin varmaan ei vuoteen pariin tartte kirjastonkaan ovea avata, ellei halua.

Ja mihin töllöä tarttee kun on koirat, on harrastukset, on kotityöt jne. En oikeesti ehdi katella mitään ohjelmia, joskus jonkun leffauusinnan. Koko ikänäni en oo pal töllöä katellut, kipeenä joskus, sillon kun elintoiminnot on sillä tasolla, ettei nukkua jaksa, muttei lukeakaan.

Näin meillä, miten teillä?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa televisiottomaan talouteen :) Meikäläinen on Helsingin yksiössä viettänyt tälläistä elämää jo 5 vuotta enkä kotikotonakaan kamalasti ole televisiota aukaissut (maksimissaan n. 15min/viikko) en aijo hankkia digiboksia. En tarvi, mielemmin katselen koirien puuhasteluja :)

n-elikot kirjoitti...

Meilläkään ei vielä digiboksia ole, mutta kun asustellaan kaapelitaloudessa, niin lähetykset näkyy, oliko se, helmikuulle saakka. Ite en töllöttimestä juurikaa välitä, jos kerran viikossa kerkeen sen ääreen istahtaa, niin hyvä on. Mutta toi Pasi... luulenpa, ettei se osaa ilman töllöö olla, joten jossain vaiheessa se boksi on hankittava.

-Pia-

Anonyymi kirjoitti...

Telkkuun voi myös liimata jonkun kivan kuvan ja katsella sitä. :)))

Meilläkin on telkun katselu kovasti vähentynyt, mutta täytyy myöntää, että digiboksi on ja tuleehan tuota töllöä joskus katsottuakin, ompa meillä ihan joku kanavapakettikin...

Adeina kirjoitti...

Mulla ei ole koskaan telkkaria ollutkaan. Katselen kyllä oikein sujuvasti kaikkien muiden telkkareita :D