tiistaina, elokuuta 14, 2007

Ukkostaako siellä?


Aamu starttaa kankeesti ja jotenkin kello hurahtaa puoleen yhteentoista ennen kun pääsen jalkeille. Nuoriso on häipynyt kouluihinsa, KePo ei jaksa herätä, käyn postilla, jumitan postien pariin keittiöön . Puhelin pärähtää soimaan, nimittäin KePon luuri, huudan "sun puhelin soi", ei vastausta, vilkasen näyttöön kuka soittaa, KePon vanhemmista jompi kumpi, joten vastaan . Helsingin (ainakin itäisen sellaisen) ylle on laskeutumassa kunnon ukonilma, saan luurissa varotuksen, että sitä on tännekin päin luvattu, lupaan, että katotaan kamat siihen ojennukseen, ettei pieni ukkonen haittaa...

Päivällä pätkähtää vedet poikki, epäilty nro 1: kaivon takaiskuventtiili (tai joku sellanen, mä kun olen äärimmäisen hyvä näissä jutuissa). Kamat kasaan ja liikenteeseen, Nlaan ettimään uus osa entisen tilalle. Tuli siinä vähän sitten muitakin asioita hoidettua, marsuilta kun oli ruoka loppu ja kuiva heinä vähissä, postissa ootti paketti ja kaksjaloilta oli leipä loppu. Samalla reissulla, siis kun KePo kopeloi "kaivon osia", löysin uuden voileipäkakkulapion entisen mystisesti kadonneen tilalle ja heräteostin juustoveitsen ynnä uuden vedenkeittimen tuon temppuilevan ja iteksiin naksuvan tilalle. Kauppaan pitäis aina mennä laput silmillä ja ostoslista nenään teipattuna.

Tuskin päästiin kotio kun nuorimmaiselta tuli viesti, ettei tuukaan bussia, pääsee vasta ties koska kotio, että viittiskö joku hakea. Pomppasin rattiin ja ajoin Lohjalle Siellä olikin satanut ihan runsaasti ja nuorimmaisen sanojen mukaan ukkostanutkin kunnolla. Meillä on ollut poutaa ja paistanut aurinko.

Siinähän se päivä on mennyt kaikenlaisissa askareissa ja kaivoonkin tuli katsottua, ei vaan vieläkään järjestelmä toimi ihan kun pitäis, että tässä voi nyt viettää sitten sellasta oikeeta mökkilomaa: vesi tulee, jos on tullakseen ja jos ei tule, niin kannetaan kaivosta, vesi kuitenkin menee, vaikkei oikein oliskaan mennäkseen, että ulos sitä ei tartte kantaa. Vaan eipä tuo pal elämää haittaa, näistä olis monta juttua kerrottavaksi kun millon on vesi tullut vaan ei mennyt ja milloin mennyt vaan ei tullut ja joskus ei kumpaakaan tai sitten kumpaakin ja onpa se joskus ollut kaivo tyhjäkin, milloin sen on kukakin onnistunut pumppaamaan kuiviin, vaan aina on selvitty, ei se vaadi kun hyvän huumorintajun ja vähän kokemusta.

Pihasaunassa on tuli kiukaassa ja padan alla, kohta pääsee puhdistautumaan päivän pölyistä ja huomenna on taas päivä uus.

Vähän niin kun Sleeppareiden sanoin:KePo rattaille ja kaivoon...Pihassa kasvaa tällasia komeita sieniä. Mä en sienistä varmaksi tunne kun punasen kärpässienen ja korvasienen. En sieniä syökään, paitsi herkkusieniä ja joskus jotain muita. Enkä myöskään kerää sieniä, kosken kerta niitä tunne. Kuvia voin ottaa kumminkin.Haistan, että ukkonen on tulossa, ihan varmasti on tulossa.


Oot kyllä ihan oikeessa, taitaa se sieltä tulla.


Siinä tapauksessa mekin halutaan sisälle, ihan varmuuden vuoksi.

Ja nyt saunaan

Ei kommentteja: