perjantaina, maaliskuuta 23, 2007

Suomalaista mökkikansaa


Se sitten perjantai lähenee loppuaan, ollaan niin kun viikonlopussa kiinni. Se onkin sitten taas kaikenmoinen... Ensin meille piti tulla pitkämatkalaisia pentuja katsomaan ja aattelin jo perua viikonlopun menot. Kun sitten pitkämatkalaisten suunnitelmat muuttuivat ja he tulevatkin vasta myöhemmin, niin päätin lähteä viikonlopuksi tuulettamaan pennunhajua ihostani. Ehkä se tekee välillä hyvää, vaikkei just nyt niin älyttömästi tekiskään mieli lähteä minnekään.

Vietän siis viikonlopun assarina Tunne koirasi -kurssilla. Odotan viikonlopun antia innolla, siitä ehtii nauttia siinä assaroinnin sivussa. Tämän viikonlopun jälkeen voinkin sitten keskittyä viikonloppuni pelkästään pentuihin aina luovutukseen asti. Myöhemmin, loppukeväästä, ovat edessä ongelmakoirakouluttajakurssin kaksi viimeistä viikonloppua ja assaroinpa vielä yhden Tunne koirasi -viikonlopunkin. Sen jälkeen alkaa kesä.

Tänään pennuissa on taas havaittavissa selkeää kehitystä; ne liikkuvat pal enemmän kun aikasemmin ja hakevat elämäänsä haastetta. Eilen laitoin Prisman paperikassin takkahuoneeseen takan eteen ja sehän olikin pentujen mielestä aika jännä, ne kiertelivät sitä melko epäluuloisen näköisinä. Tänään ne sitten ruttasivat kassin jo lyttyyn, vaikka se rapisi melkoisesti.

Uusin juttu on "pyykkikassi". Mulla siis oli koneessa pentujen pyykkejä ja piti saada välillä pestyä vähän kaksjalkojenkin pyykkejä, joten tungin pentujen likaset vermeet muovikassiin ja kassi jäi pentulan lattialle kun ei vielä tartte pelätä, että pennut söisivät kassin. Kassista tulikin pentujen vuori, jota useampikin pentu on käynyt valloittamassa. Niinpä en raaskinut vielä(kään) kerätä kassia sisältöineen pois lattialta, olkoon siellä huomiseen ilahduttamassa pentusia.

Pennuista on nyt tullut suomalaista mökkikansaa. Välillä kaikki tunkevat mökkiin yhtä aikaa, välillä mökissä on vaan yksi tai kaksi pentua. Toisinaan mökistä kuuluu kamala mökkälä ja toisinaan siellä on ihan hiirenhiljaista. Joskus koko remppa nukkuu mökissä pinossa ja vähitellen pennut kirjaimellisesti valuvat mökistä ulos. Chili on aika jännä. Kun se menee syöttämään pentuja, se herättää myös mökissä olevat, ainakin yleensä, ennen kuin käy pitkälleen pentujen seuraksi. Tosi hienosti ajateltu.

Lopuksi vielä suomalaista mökkikansaa, olkaatten hyvä
Ei kommentteja: