lauantaina, maaliskuuta 24, 2007

Lennokas lauantai


Aamulla herätys anivarhain... no olis se aikasemminkin voinut olla, ei kai puolta seiskaa voi kuitenkaan ihan aamuyöksi kutsua, vaikka toisaalta oli lauantaiaamu, että siihen nähden se kyllä oli aamuyö.

Ensin piti siivota pentujen yön aikaansaannokset ja ruokkia nälkäinen lauma. Sitten jotain kepeetä omaan naamariin ja baanalle; Tunne koirasi -kurssille tieni vei. Päivä kulki vauhdilla, tai no joskus neljän aikaan aloin ryytyä, keskittyminen alko rakoilla. Onneks päivä päättyi viideltä, joten riitti, että pinnisteli tunnin, jonka loppuosa oli lopulta sellainen, ettei tarvinutkaan pinnistellä.

Kurssilta kotiin ja pentujen luo. No ne mokomat nukkuivat, eivät yhtään oottanee kasvattaja poloa, joka oli koko päivän odottanut, että pääsee takasin kotio. Mutta olen kyllä saanut nauttia nappuloiden menosta sitten vähän myöhemmin, joten nyt voi mennä hyvin mielin nukkumaan.

Tänään pennut täyttivät neljä viikkoa. Otettiin siis synttärikuvat ja kokeiltiinpa vähän pöydällä seisomistakin. Synttärikuvien ottaminen meni kaikkien osalta suht mukavasti, uusi lelu oli siinä hyvänä apuna, että kiitos vaan M&O. Lelua piti haistella ja maistella ja tutkia, joten siinä sivussa oli hyvä ottaa kuvia. Ja taisin saada oikeestaan jokaisen myös istumaan. Niistä tuli ihan hyviä söpöstelykuvia, vaikka ite sanonkin. Pöytäosasto ei mennyt ihan niin hyvin, vaikka keskimmäinen, joka oli meillä kylässä, oli apuna... Osaa pennuista vähän jännitti, osaa ketutti kun olisi pitänyt pysyä paikoillaan ja osa oli aika hienosti.

Tän päivän uutuus oli pahvilaatikko, sellainen matala ja laakea. Se oli päivän pentujen seassa silleen oikeenpäin, reunaan laitoin kulkuaukon. No en ollut seuraamassa miten pennut laatikkoon suhtautuivat kun olin kurssilla, mutta jäljistä päätellen se oli tullut tutkituksi. Illan laatikko oli sitten toisinpäin: se oli matala luola. Sinnekin pennuista osa mennä mömmersi.

Pennuista eka tuli tänään olohuoneeseen asti, joten kohta lauma valtaa koko talon. Tänään pennut myös osallistuivat jo tosillaan iltasiivoukseen eli likaisten lehtien keräämiseen lattialta, lattian pesuun, pesän tyhjennykseen ja pesuun sekä ennen kaikkea uusien puhtaiden pehmukkeiden laittoon. Vähänkö nauratti innokas avustajajoukko.

ps. Meinasi ihan unohtua:
Amanda kunnostautui tänään näytelmissä Tampereella ja oli ROP, sai myös CACIB:n.
Onneksi olkoon Amanda ja Hanna

Ei kommentteja: