sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2007

Sunnuntaisutinat


Just kun sitä luuli melkeen päässeensä univeloista... Viime yö oli eka kun kukaan kaksjalka ei nukkunut takkahuoneessa, siellä olivat vain pennut ja Chili. Chili otti asian pal paremmin kun odotettiin. Se nukkui korissaan ihan tyytyväisenä. Täytyy tosin rahdata Chilille rottinkituoli korin tilalle, että pääsee pentujen ulottumattomiin halutessaan, kohta pennut nimittäin kiipeävät koriin, vaikka siitä on käännetty korkeampi reuna lattialle päin ja matala reuna seinää vasten.

Yö siis alkoi lupaavasti, joskaan ei kovin aikaisin, tuli taas valvottua turhan myöhään. Pari kertaa yön kuluessa ponkasin umpiunesta liikkeelle ja vauhdilla takkahuoneeseen kun joku siellä kiljui kurkku suorana. En tosin päässyt näkemään edes sitä, että kuka kiljukaula oli ollut, tai ketkä, puhumattakaan, että kellään olis ollut mikään hätä, koko pentukööri vaan tuijotti mua silmät pyöreinä. Takasin nukkumaan siis. Mutta kun sitä herää tollasella vauhdilla, niin eipä tahdo uni heti tulla, ei. Kaiken kruunasi kesäaikaan siirtyminen... Että nyt tuntuu taas kun ei olis univelkojaan saanut pois nukuttuakaan.

Kurssipäivän jaksoin ihmeen hyvin, vaikka pelkäsin, että voisi uni painaa luomia. Aamulla tosin vaadittiin useempi kupillinen kahvia ennen kuin koneisto käynnistyi ja päivällä noin tunti jälkeen ruokailun alkoi nukuttaa aika älyttömästi huolimatta useammasta kupillisesta kahvia, jotka join jälkiruuaksi. Pysyin kyllä hereillä, ei kai kunnon kurssilla kukaan sentään nuku. Tämänpäiväset asiat olivat taas mielenkiintoista mielenkiintoisempia. Vuosien jälkeen Y-akseli alkaa taipua... siis alan päästä ihan oikeesti siihen sisään. Samoin nyt on viimein auennut se, miten koiraa voi kehittää haluamaansa suuntaan leikin ja Y-akselin avulla. Täytyy testata Celloon, se kun raasu on kuulemma potentiaalinen vatsahaavakoira Y-akselinsa perusteella, enkä minäkään Cellon Y-akselia kehuisi, siinä on paljon työstettävää, mutta pohja on hyvä ja sitä mitä haluankin, niin puuttuvia sakaroita ehtii kehittää.

Päivä oli kauniin aurinkoinen ja lämminkin, joten iltapäivällä kun pääsin kotio, kannettiin pennut ekaa kertaa pihalle. Asiaa vähän hankaloitti se, että pihassa on vielä paikka paikoin jäätä ja lumen rippeitä, loppuosa on sitten älyttömän märkää. Niinpä harjattiin roskat siltä osalta laattapihaa, joka oli täysin sulana ja jo aika kuivana. Laatat on tietty kamalan kylmiä, eivätkä siinä mielessä pienille pennuille paras mahdollinen paikka, mutta laitettiin kuljetusboxiin lämminvesipullot ja boxin eteen sellainen uretaani-vai-mikä-lie-levy.

Pennut nyt eivät älyttömästi riemastuneet ulos pääsystä... Ne piti kaivaa ulos boxista ja sitten sulkea boxi, jotteivat olisi kaahanneet samoin tein takaisin. Kun pennut huomasivat, ettei paluuta ihan heti ollut, ne katselivat ympärilleen ja vähän taapertelivat, tai osa vähän enemmänkin, mutta suurin osa ei kovin paljoa. Ja kun boxin ovi aukeni, niin suurin osa pennuista rynnisti kiireesti takaisin boxiin ja sisällä ne säntäsivät onnellisina ulos boxista. Tuolla boxi nyt on pentujen ilona takkahuoneessa. Ulkoiluharjoitukset jatkuvat tästä eteenpäin päivittäin. Muutenkin oon laatinut pentuja varten vähän "ohjelmarunkoa" ihan paperille, niin paljon pitäis ehtiä niin lyhyessä ajassa, mutta eiköhän sen kaiken ehdi, onhan sen ehtinyt edellistenkin pentueiden kanssa.

Olohuoneeseen pentuja on piipahdellut aina kun vaan joku on hereillä. Pennut laajentavat reviiriään koko ajan. Chili tosin toisinaan paimentelee pentujaan takaisin takkahuoneeseen. Cello puolestaan alkaa oivaltaa, että alien-lauma onkin pieniä koiria, joiden kanssa voisi ehkäpä jopa leikkiä. Niinpä nuoriherra on nyt pari kertaa painaltanut pentulaan pentuja ihmettelemään ja jopa unohtanut yrittää nyysiä Chilin ruuat siinä matkalla. Kyllä siitä vielä hyvä isä tulee, saa sitten Arska siirtyä vaarin rooliin

Forte leikki tänään pientä nokipoikaa ja yritti keinolla millä hyvänsä roikkua takan alaosassa olevalla reunuksella. Pennuilla on selkeä tarve kiipeillä ja kapuilla, joten sitä lajia mahdollisuuksia täytyy ehdottomasti järkätä lisää. Chili paimentaa katrastaan kärsivällisesti päivästä toiseen. Öisin Chili syöttääkin pentuja vielä aika usein, mutta päiväsaikaan syöttökerrat ovat jo vähentyneet. Toisaalta pennuilla on hampaita, havaitsin sellaisen uppoavan sormenkynteni viereen...

Tässäpä kai nämä tärkeimmät tältä päivää. Muutama kuva pentujen ulkoilusta löytyypi täältä. Nyt saunaan.

Ei kommentteja: