perjantaina, maaliskuuta 16, 2007

Makumatka maailmalle


KeTy tuli meille tänään pentuja katsomaan. Hämmästeli kovin kuin naperot ovat kasvaneet ja ovathan nuo, ei sitä kieltääkään voi, mutta varmasti sen kasvun paremmin huomaa sellainen, joka ei koko aikaa katsele pentujen kasvua ihan lähietäisyydeltä.

Tänään oli akutätipäivä. Akutäti on pelastanut meikäläisen monelta kivulta, säryltä ja hammasten kiristykseltä. Tänään valittelin takkahuoneen lattialla nukuttujen öiden aiheuttamaa jäykkyyttä ja siihen sain myös hoitoa normaalin lisäksi. En oikeastaan ollut tajunnut kuin kankea ja jämähtänyt olin ennen kuin neulat alkoivat vaikuttaa. Ensin ikäänkuin laskeuduin pöydän pintaan, sitten lihakset antoivat periksi ja ihana rentous valtasi kehon. Juur kun luulin olevani täysin rento rävähtivät lihakset oikeasti täysin rennoiksi ja valahdin pöydän pintaan kuin löysä räkä. Vastaanotolta lähtiessä olo oli kuin keitetyllä spagetilla. Ihan vapaaehtoisesti en akutädistä luovu, niin paljon kaikkea hyvää on akutädillä käymisestä seurannut.

Chilin perhe kävi tänään meitä katsomassa. Chili ilahtui kovasti ja hyppi kaikkien vaatteet kurasiksi (mentiin ulos vastaan tietty). Nyt jo näkee, että Chili alkaa katsoa tulevaisuuteen, eikä ole enää niin kiinni pennuissaan kuin aiemmin. Vähän rouva jäi epätietoisen näköiseksi kun oma väki lähti. Kun sitten palasin sisälle, niin Chili vilkuili kovasti ulko-ovelle päin, että minne se loppuporukka jäi. Mutta tuota pikaa pennut veivät taas kaiken huomion, joten koti-ikävä oli pikainen häivähdys vaan ja nyt rouva on taas kuin kotonaan.

Entäs sitten pennut? Jo viikon pennut ovat syöneet käsisyötöllä raakaa jauhelihaa höystettynä raa'alla kananmunankeltuaisella. Hyvin on maistunut ja vatsat on pysyneet kunnossa. Tänään oli sitten vuorossa uusi tuttavuus, makumatka maailmalle, pentu-NEU, ja lautaselta. Odotin mielenkiinnolla kuin syöminen sillä lailla sujuu vai sujuuko. Froteepyyhe lattialle, siinä on hyvä pito, eikä pennut kaadu lautaselle naamalleen, ja sitten lautanen pyyhkeen päälle. Yllättäen koko kööri heräsi siinä vaiheessa ja suurin osa kipitti katsomaan mitä tapahtuu. Aika pienellä vaivalla suurin osa pennuista myös tajusi, että "mössö" lautasella on syötävää ja jokainen otti ainakin pikkasen. Yks kerrallaan pennut poistuivat lautasen ääreltä, puuhailivat tovin ja sen jälkeen kuukahtivat nukkumaan. Suorastaan onnistunut "ensiyhteisruokinta" täytyy sanoa.

Meinasin jo sanoa, että ei kuvia tältä päivää, mutta KeTy pelasti teidät. Tässä pentuja ruokapöydässä:Jaahas, ens yönä yritän sitten nukkua omassa punkassa, vihdoin ja viimein. Saa nähdä miten ämmän käy.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onhan nuo mokomat kovasti kasvaneet! :) Kerrassaan mainio syöttölautanen, ihanko on tuota tarkoitusta varten tehty? Tupperwarelta löytyy vähän samantapainen muovikippo... Vaan mitä ihmettä ovat Panut???

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, Ja Hyvää Yötä, Kipa! :)

Kipa kirjoitti...

Tuo taitaa olla Pringles-lautanen tai vastaava; keskusta dippikastikkeelle ja reunat perunalastuille. Mutta sopii erinomaisesti tähän(kin) tarkoitukseen.

No meistä itsekukin kutsuu pentuja miten kutsuu. Ite huudan yleensä PennuPennuPennu tai sitten sanon niitä Pannuiksi. Mutta KePon siskontyttö puhuu aina panuista. Eli siis päivän pennut, ei se sen kummempaa ;o)

Ai miten ootan tätä yötä. Kolme viikkoa pentujen vahtimista ja nyt omaan punkkaan, aaaah. Tai no, ehkä ei pitäis nuolasta ennen kun tipahtaa.