perjantaina, maaliskuuta 30, 2007

Pentuvekkari


Pentuvekkari herätti puol seiskan aikaan. Siinä on aika kova ääni, eikä se hiljene nappia painamalla. Pentuvekkarin hiljentämiseen tarvitaan ruokaa, siivoustyötä ja seuranpitoa. Vasta sen jälkeen pentuvekkari hiljenee. Pentuvekkarissa on myös torkku, mutta se on aika pitkä, parikin tuntia, joten sen varaan ei ehkä kannata laskea, jos olis tarve ehtiä jonnekin.

Päivä oli taas kaunis ja aurinkoinen, joten pennut pääsivät ulkoilemaan. Nyt koko lauma on jo tosi reipas ja leviää aika isolle alalle, kuka mitäkin ihmettelemään. Niin ne varttuvat ja itsenäistyvät pienet länderinalut.

Mitäs muuta tänään on tehty. Kaivettiin erilaisia uusia leluja kaapin uumenista. Siellä oli säästössä vähän erilaita lelupintaa pentuja varten. Oli sellainen karkea lelu, pehmeä lelu, vetolelu jne. Niissä olikin tutkittavaa pienille pennuille, jo hajuissa riitti ihmettelemistä.

Tänään oli myös kynsienleikkauspäivä. Homma meni varsin mutkattomasti, tosin siinä sivussa pennut kalusivat sormeni ihan helliksi.

Ite kävin tänään akutädin vastaanotolla ja nyt selkä tosiaan on pal parempi. Aika uskomatonta se on, mutta kyllä joka kerta auttaa, vaikkei aina kaikkea kipua poistakaan. Nytkin akutäti sai oikean jalan jumittuneet pakara- ja reisilihakset "auki". Koko jalka oli ihan tunnoton, kuin puujalka, ja hoidon jälkeen jalka olikin sitten kipeä, mutta silleen hyvällä tavalla. Jäin sitten miettimään, että kumpi oli syy ja kumpi seuraus: oliko selkä kipeä sen takia, että pakara ja reisi olivat jumissa vai olivatko ne jumissa koska selkä oli kipeä. Toisaalta väliäkö sillä kumminpäin, pääasia, että nyt on parempi.

KeTy surffaili meille tänään ja sai kun saikin raahattua mukanaan ISON pahvilaatikon, jossa ovat pentupakkaukseen tuleva valjaat, taluttimet, pannat, lelut yms. vermeet. Nyt voi senkin puolen asiaa unohtaa tyystin siihen asti, että aikanaan muistaa pakata kamat pentujen mukaan. Tosin tällä hetkellä ei tekis mieli luopua ainoastakaan pennusta, ovat ne niin ihania. Jotenkin olen tällä hetkellä ylettömän tyytyväinen tähän pentueeseen, porukassa on jotain tasapainoista ja seesteistä, siis luonteissa, joka toivottavasti ei miksikään muutu. Toisaalta... nehän ovat horoskoopissa kalat... kyllä kalat kalat tuntee.

ps. Päivän kuva: Äijät nokosilla

Ei kommentteja: