sunnuntaina, heinäkuuta 26, 2009

Puusavottaa ja paperisavottaa


Arvatkaa kuka on nauttinut kahtena aamuna siitä, ettei pikkuruiset karvavekkarit herätä. Luulen, että muutama länderi on nauttinut samasta asiasta; pikapissalle pihalle aamulla anivarhain ja sit takasin vällyjen väliin. Kerpeleet ei sit taas puolestaan oo ehkäs nauttineet meitin aamu-unista, sehän tietää, ettei pääse pihalle eikä tarhaan.

Alottelin jo eilen paperisavottaa, siis kun kaik paperit, liput, laput ja sen sellaset on jääneet mapittamatta ja paikoilleen laittamatta, ja vähän muutakin eli takkahuoneessa kamat pentujen jäljiltä paikoilleen -savottaa. Jossain välissä tänään sit iski epätoivo ja läksin ulos puusavottaan, talvi nielee eräänkin klapin ja nehän pitää puunrungot ensin sahata ja halkoa ja sit saada klapit vielä puuvajaankin. KePohan se tietty suurimman homman siinä teki, meikä vaan vähän autteli puuvajaan viemisessä.

Koirat roikku onnellisina pihalla. Heddalla oli erityisen hauskaa, se napsi puupaloja ja kaarnanpaloja ja juoksenteli niitten kanssa pitkin poikin, piilotteli osan kätköihinsä, osaa nakerteli, osan kanssa leikki ja välillä Totoro sitten vei tyttösen "lelut". Muu lauma tyytyi lähinnä nauttimaan kesästä ja auringosta.

Siinä kohti kun Arska näytti siltä, että iskee uupumus maximus, suuntasin takasin paperisavotan pariin, Arska pääsi sisälle lepäämään, niin kyllä tekivät muutkin. Tai no Hedda autto paperisavotassakin; välillä lähti kynä, välillä joku paperi, kerran tyhjä matolääkeloota, mihin sekin lie päätynyt, pihalle varmaan. Luulis neitosta nukuttavan kun yö koittaa.

Pyykkikonekin on taas laulellut, viimosia pentujen tekemiä vietiin elikkäs "pehmomaja" kävi koneessa silläkin uhalla, ettei ulos ois tullut kun matonkuteita. Sit oli jotain pissittyjä eteisen mattoja, pentujen pissimä... vai oliko se Heddan pissimä, Pupin punkanpäälinen, jotain likasia koirien tyynyjä ja sen sortin juttuja tuli lähinnä pestyä.

Ai niin Hedda tuli tänään saunomaan. Meillä ei näitä saunojakoiria oo juurikaan ollut, Arska joskus käy kääntymässä. Vaan Hedda istui tyytyväisenä lauteilla, eikä välittänyt siitäkään kun meikä suihkutteli, katteli vaan pää kallellaan.

Mut, joo, se on sit alettava taas valmistautua yöunille, että jaksaa aamulla lähteä duuniin. Illaks on sitten riittävästi taas paperisavottaa tiedossa ja sen jälkeen muuta siivoomista. Kenties jo parin viikon päästä kämppä näyttää edes vähän asuttavalta...

Ei kommentteja: