maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Viivin korva


Tänään oli Viivin eläinlääkäriaika. Kuumetta Viivillä ei enää ollut, mutta imusolmukkeet edelleen turvoksissa ja korvaansakin on vähän kaivellut, joten päätettiin ELL:n kanssa, että Viivi uneen ja korva, nielu sun muut tutkien, "kasvainkorvaa" ei nimittäin pääse tarpeeksi syvältä ja kunnolla katsomaan, jos Viivi on virkeä.

Viivi on aika sitkee pysymään hereillä, ei millään tahdo nukahtaa, mutta lopulta antoi periksi ja vaipui uneen. Nukutusainetta jouduttiin kyllä lisäilemään pari kertaa, operaatio venyi sen verran.

Ensin kurkattiin oikeaan korvaan, tärykalvo kuulemma näyttää jotenkin oudolta, mutta ELL ei osannut sanoa miltä ja miksi, vaikka kävi jo välillä kurkkimassa alan opusta. Oikeassa korvassa ei ollut juur putsattavaa, joten vasemman kimppuun. Siellä on se paljon pelätty kasvain, joka tosin on nyt kuulemma kutistunut aikasen pieneksi, positiivinen asia ELL sanoi. Sain itekin kurkata korvaan sisälle...

Aika monensorttista instrumenttia kävi Viivin korvassa ennen kuin saatiin näytepala kasvaimesta. Pala lähti tutkittavaksi ja jossain välissä kuullaan sitten tulokset. Vasen korva myös pestiin ja huuhdeltiin ihan oikein kunnolla. Pahaa teki kuunnella imurin ääniä, saattoi mielessään kuvitella miltä hirmuinen hörppyääni kuulostaa pään sisällä. Ääk!

Viimeiseksi kurkattiin vielä nieluun ja siellä oli tulehdusta. ELL sanoi, ettei muistanutkaan kuin outo Viivin nielu on. Viivi sai kipulääkettä ja antibiottia pistoksena ja antibioottikuurin kotiin tuomisina. Särkylääkettä saa antaa tarpeen mukaan parina kolmena päivänä. Toivottavasti tulehdus tokenee ja kasvain on hyvänlaatuinen.

Kotimatkan Viivi nukkui, kotona piti kuitenkin vähän päästä käväsemään ulkona, eikä millään olis malttanut rauhottua paikalleen. Lopulta sain Viivin asettumaan koriin, joka oli Viiviä varten vuorattu. Nyt tuo on oikeastaan nukkunut ihan siitä asti kun tultiin kotiin ja rauhoittui. Siinä kohti Viivi tosin nousi istumaan ja ulvoi kun kaikki muut räjähtivät haukkumaan KePon ja vanhimmaisen tullessa kotiin. Arvaan kyllä, että korva on ihan sikakipeä.Totorolle on sitten yritetty keksiä tekemistä, ettei nuori koltiainen häiritse Viivin lepoa. Totoro pääsi(?) automatkalle kun KePo haki vanhimmaisen kotiin. Totoro pääsi yläkertaan vanhimmaisen ja Pipuliinan seuraksi. Totoro grillaili pihalla KePon kanssa. Nyt Totoro kyllä riekkuu sisällä, joten täytyy pitää silmällä, ettei häiritse Viiviä. Ja jostain ihmeen syystähän se on aina niin, että kun jonnekin ei saa mennä, niin sinne on sitten ihan pakko mennä, joten Cello ja Totoro yrittävät vähän väliä ryhtyä leikkimään Viivin vieressä ja saan hätistellä isän ja pojan muualle.

Saa nähdä miten yö menee potilaan kanssa nukkuessa... Toivottavasti huomenna pääsee punkasta edes liikenteeseen.

3 kommenttia:

n-elikot kirjoitti...

Pikaista paranemista Viiville! Toivottavasti kasvain on hyvänlaatuinen ja kaikki menee hyvin.

-Pia-

Anonyymi kirjoitti...

Toivomme myöskin Viiville kaikkea hyvää ja nopeaa toipumista! :)

Anonyymi kirjoitti...

Viiville toipumisii.

Tuosta "imuri korvassa" voin sen verran sanoa, ettei se miltä se kuulostaa ole oikeastaan mitään siihen, miltä se tuntuu.

Kakarana mul oli oikeassa korvassa putki silloin sun tällöin. Ja kerran kun taas operaatiota suoritettiin niin korvakäytävä putsattiin imurilla. Korvan seutu puudutettu, mut mä hereillä. Se oli vähän kuin aivot olis ihan oikeesti imaistu korvan kautta pois, tai täydellinen läpiveto. Vähän on vaikea kuvaila sanoin, mut ei kovin kiva tunne. Ei se oikeastaan sattunut, mut... kun "tasapainoeläin" asustaa korvassa niin makuulla ollenkin tuli tunne et menee jalat alta.

- itu -