sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Viikonloppua viedään


Viikonloppu alkaa olla takanapäin. Sen verran on tullut istuttua koneella, että vähän kuvia päivitin kotisivuille, mutta muuten aika on kulunut enemmän ihan muissa hommissa. Ulkona ollaan oltu kun on kerta ollut hyvät säät. Cami ja Totoro ovat riehuneet pitkin pihaa ja juoksentelevat jo varsin kauas siitä, missä meikäläinen puuhailee, joten otettiin vähän luoksetuloharkkoja. Metsässäkin on samoiltu. Vauhti on ihan hirmuinen, kunhan ehdin, niin jospa saisin muutaman kuvan lentävistä pennuista laitettua kuvagalleriaan... ei mutta siellä taitaa ollakin jo pari Camin ja Totoron omissa gallerioissa...

Talven menetyksiin kuuluu parit havupuuistutelmat, joten tehtiin päätös, ettei sellaisia enää yritetä minnekään laittaa. Turha hukata rahaa sellaseen, joka ei menesty. Sen sijaan jotain muuta siis. Riippapaju-mikä-lienee sen sijaan oli epäilyksistäni huolimatta selvinnyt kunnialla talvesta ja pukkaa silmuja täyttä häkää. Täytyy ehkäs korvata yksi havupuu toisella riippa-millä-lienee, jos nyt sattuu toisen moisen taas tähän hätään löytämään.

Kaikkineen viikonloppu oli enemmän kotityövoittonen kun mitään muuta, siis arkisesti sanoen pyykkäystä, tiskausta, ruuan laittoa ja alotinpa jopa jokavuotisen "siivoa kirjahylly" -projektin. Se tosin on varmaan ihan yhtä tuhoon tuomittu kun muinakin vuosina; kirjoja nyt vaan kertakaikkiaan on liikaa hyllymetreihin nähden, joten niitä ei millään saa siististi riveihin. Tällä kertaa tein kyllä sen poikkeuksen, että ryhdyin käymään läpi myös mappeja ja niitten sisältöä. Nyt on kirjahyllyssä jo parin mapin verran tyhjää tilaa. Lisäksi ängettiin vanhimmaisen kanssa kaikki pokaalit päätytasoille, joten saatiin tilaa verannan kirjahyllyyn. Taidan siirtää sinne joitain opuksia, esim. KePon autokirjallisuutta Lisäksi sain viimein luvan pistää vanhoja karttakirjoja menemään, tähän asti KePo on varjellut niitä moisilta toimenpiteiltä. Nyt kai oli tullut jo siihen tulokseen, ettei ehkä karttakirjasta vuodelta kivi ja keppi ole mitään hyötyä, päinvastoin.

Tulipa karttakirjoista mieleen paras karttaan liittyvä juttu, joka meille on käynyt. Oltiin menossa... no en nyt muista minne, eikä sillä ole jutun kannalta mitään merkitystäkään. Katoin ajo-ohjeet netin karttaohjelmasta ja ei kun menoksi. Perille löytäminen sitten olikin ongelma, moista tietä ei näkynyt ei kuulunut, vaikka ihan oltiin seurattu ohjeita. Lopulta käytiin sanaharkkaa kartanlukutaidoistani, jouduttiin soitaamaan apua ja ajamaan ihan toista kautta. Myöhemmin selvisi, että kappas vaan, etsimäämme tietä ei ole VIELÄ rakennettu, se on vasta SUUNNITTEILLA. Sen sijaan, että karttaohjelma olis ollut ajantasalla, se olikin aikaansa edellä

Ai niin, luulin nyppineeni Aasan vallan bikinikuntoon, mutta huomasinpa tänään, että se oli ihan turha luulo. Tai ehkä Aasa on kasvattanut uutta turkkia hurjaa vauhtia. Nypin Aasaa varmaan tunnin samalla kun rouva otti aurinkoa sylissäni, eikä Aasan turkki vieläkään ole ehkäs ihan bikini. Arskan lammaslook täytyy myös ehdottomasti kyniä alkavalla viikolla, siinä pehkossa ei voi olla hyvä olla.

Nyt valmistautumaan uuteen viikkoon.

Ei kommentteja: