perjantaina, toukokuuta 18, 2007

Shoppailun ihmemaa


Kun joku asia alkaa tökkiä, niin se sitten saattaa tökkiä ihan kunnolla ja muuttua viittä vaille mahdottomaksi ja ellei ole sitkeä, se jää kokonaan tekemättä.

Päätettiin eilen tyttöjen kanssa tilata netin kautta pari vaatekappaletta. Lähinnä vaan ihan peruskalsareita ja -sukkia. Kukin meistä lehteili katalogin vuorollaan ja lopulta listalla oli kultakin jotain. En sitten illalla ryhtynyt kuitenkaan tilausta tekemään, jätin sen aamuun, äkkiäkös homman hoitaa... vai hoitaako.

Tänään aamupäivällä tartuin toimeen, tarkoituksena ihan vaan äkkiä naputella tilausnumerot siinä duunien ohessa

Ensin piti kaivella muistinsa kätköistä tunnukset, sellaiset mulla kyseiseen firmaan nimittäin on. Sitten naputtamaan itse tilausta. Yksi jos toinenkin tuote oli loppuunmyyty ja yksi tuote ilmoitti sitkeästi, että väärä tuotenumero, vaikka tarkastin numeron vielä luettelostakin. No se tuote jäi listalta pois, muita sitten joko jätin tilaamatta tai otin arpoen jonkin toisen koon tai värin tai jotain muuta, tulee siis olemaan äärimmäisen mielenkiintoista nähdä mitä tuli tilattua. Lopulta tilaus oli kasassa, joten printtasin näytön sisällön, tulin huomaamaan, että onneksi.

Sitten jatkamaan tilausta, omat tiedot, maksutiedot jne. Vaan kas kummaa, sepä nyt ei ottanut onnistuakseen, ei sitten millään. Järjestelmä huusi koko ajan, että nimeni, osoitetietoni yms. tunnistetiedot eivät täsmää keskenään. Yritin varmaan ainakin kolme kertaa, joka kerta jouduin naputtelemaan tilattavat tuotteet uudelleen. Lopulta soitin asiakaspalveluun, koska oletin, että syy voisi olla se, että järjestelmä oli korvannut sukunimen aksentti-e:n jollain häkkärällä ja jossain tiedostoissa varmaan sitten oli ihan tavan e-kirjain ellei peräti aksentti-e. Ystävällinen nuori mies korjasi nimeni jonnekin, jouduin siis kirjautumaan järjestelmästä ulos ja kaikki tilaustiedot katosivat taas kerran. Ei muuta kun uudestaan naputtamaan tilausta, taas kerran.

No ongelma ei poistunut. Tilausta tehdessäni nimi näkyi oikein, mutta laskutustietoja syöttäessäni putkahti väärä nimi taas jostain esiin. Kolme kertaa jaksoin naputtaa tilausnumerot, sitten meni hermo ja poistin koko käyttäjäprofiilini tarkoituksena luoda uusi oikein tiedoin. Enpä vaan päässyt luomaan uutta kun olin kuulemma jo olemassa

Tein sitten tilauksen "uutena asiakkaana" ja hups heijaa, tilaus meni läpi ja se jopa löysi vanhan postimyyntiasiakasnumeroni, sen, joka mulla oli jo ennen internetaikakautta. Että paketti on nyt sitten tulossa, saa nähdä millaisia tilausnumeroita olen sinne lopulta naputtanut ja millaisia tuotteita laatikosta löytyy.

Päivä meni siis duunissa. Iltapäivällä käytiin kaupoilla ja sen jälkeen olin hyvän tovin koirien kanssa pihalla. Tosin Totoro nukkui sisällä (ulko-ovi oli auki), sillä oli jo ulkoilumittari täynnä, KePo kun on ollut koko päivän kotona ja kaiketi koko porukka on ollut koko päivän myös ulkona.

Huomiseksi ja sunnuntaiksi on luvattu hyvää säätä, no sehän on hyvä, nautin siitä sitten assaroiden Tunne koirasi -kurssia.

Ei kommentteja: