torstaina, toukokuuta 17, 2007

Arska ja jälkialkeet osa 4


Päivä on ollut tosi lämmin, aurinkoinen ja ihana. Aamulla nukuttiin univelkoja pois urakalla koko sakki. Totoron käytin ulkona joskus seiskan jälkeen, mutta eipä ollut ongelmia nukahtaa uudelleen. Taisivat Viivin levottomat yöt painaa jokaisen silmäluomia, Viivinkin, joka nyt nukkuu jo ihan hyvin.

Päivä meni pyykkiä pesten (kuivui muuten loistavasti ulkona) ja ulkona oleillen. Sisähommia olis kyllä ollut riittämiin, mutta kuka sitä sisällä kun aurinko paistaa ulkona... Ei me mitään ihmeellistä tehty kunhan oltiin ja nautittiin. Koiratkin makailivat pitkin pituuttaan auringossa.

Kuudelta oli sitten Arskan jälkialkeitten neljäs osio, Nuuksion metsissä, samassa paikassa kuin viimeksikin, loputtomalta tuntuvan kapean hiekkatien varrella. Arskalla ei tosin ollut erityisen hyvä päivä tänään, eka ja toka jälki menivät ihan hakuammunnaksi, muutamia hyvin ajettuja pätkiä välissä, mutta suurin osa yhtä pyörimistä ja sekoilua. Ei hyvä, ei hyvä.

Kolmannen jäljen teki kouluttaja, ajateltiin kokeilla, että ajaako Arska paremmin muiden tekemiä jälkiä koska esim. koiraetsintäjäljen tekee aina vieras (koira). Kolmas jälki olikin parhaiten ajettu. Arska meni alun suorastaan lupaavasti. Sitten jossain puolenvälin paikkeilla tuli takkupaikka, mutta siitä päästiin kyllä eteenpäin suht kivuttomasti. Ihan lopussa iski Arskalle uskonpuute (tai joku muu), eikä Arska meinannut enää millään jatkaa. Tovin odottelun ja kannustamisen (vai patistamisen) jälkeen saatiin ukkeli vielä kerran jäljelle ja päästiin kun päästiinkin loppuun asti.

Kaikkineen en ollut erityisen tyytyväinen päivän saavutuksiin, mutta eipä siinä paljoa ole tehtävissä, Arska joko ajaa tai sitten ei ja tänään ei. Kouluttajan mielestä Arska oli jotenkin väsynyt, ajoi sen mitä ajoi, tosi hyvin ja keskittyneesti, ikäänkuin tsemppasi pätkän ja sitten taas hervahti, ei jaksanut. Ehkä niinkin, mene ja tiedä. Ehkä ens viikon tauko tekee hyvää, ei nimittäin päästä ens viikolla jäljelle kun päivä poikkeuksellisesti on tiistai ja se on Cellon koiratanssipäivä ja kun koiratanssin alkeiskurssi on vaan neljä kertaa ja jälkialkeet 7 kertaa, niin poissaolon arpa lankesi Arskan osalle. Ehkä teen torstaina Arskalle pari ihan tosi lyhyttä ja helppoa jälkeä kotimetsään.

Ai niin Totoro oli tänään taas mukana ihan vaan harjoitellakseen autoilua ja ikävän pitämistä. Totoroa kuitenkin onni potkaisi ja se sai ajaa lyhyen makkarajäljen, elämänsä ensimmäisen. Aluksi Totoro ei tajunnut yhtään, että makkarat olivat maassa eikä meikäläisen kädessä, mutta lopulta Totoro lähti liikkeelle ja eteni vähän miten sun sattuu, kuitenkin alusta loppuun. Nyt ei kun makkarajälkiä Totorolle tekemään.

En kuitenkaan painele jäljen tekoon just nyt vaan menen saunaan ja sitten nukkumaan, se kun on mentävä huomenna töihin, vaikkei kaikkien tarvitsekaan... Ai, mutta ensin me juhlitaan Astra Pipuliinan synttäreitä tietenkin, kuus vuotta on jo ihan naisen ikä, että kyllä sitä kelpaa juhlia. Kakku on tekeytymässä ja koirat kiertävät sitä nenät pitkällään. Oliskohan kameran akuissa latausta, jos vaikka synttärisankarista sais kuvan.

LÄMPÖISET SYNTYMÄPÄIVÄONNITTELUT KIPAZIN B-PENNUILLE!!!

Alla vielä kuva synttärisankari Astra Pipuliinasta. Synttärikakun salainen resepti: pakastemahaa, makaroonilaatikon jämät, vähän kuivamuonaa, nakkeja. Astra ja synttärivieraansa suosittelevat

Ei kommentteja: