maanantaina, tammikuuta 01, 2007

Vuosi 2007 starttasi


Vuosi 2007 starttasi varsinaisessa rytkeessä ja rytinässä. Enpä ihan heti muista, että moista olis täällä koettu. Yleensä naapurit on tulittaneet hallitusti, hillitysti ja vähillä äänitehosteilla kun kuitenkin täällä on osalla pieniä lapsia jne., mutta nyt joku naapureista (epäilen uusinta tulokasta) paukutti oikein antaumuksella. Eikä se välke tuntunut olevan pääasia, vaan se melu ja meteli.

Arskalle järkättiin tänä vuonna "pommisuoja" makkariin. Vedin rullaverhon ikkunan eteen ja siihen päälle vielä ikkunaverhot. Sen lisäksi jätettiin huoneeseen valot, siten välke näkyy vähemmän. Varoiksi vielä radio pauhaamaan ja paljeovi rakoselleen. Sinne Arska jäi punkkaan vakipaikalleen ja lepäili makkarissa kunnes sen mielestä oli "turvallista" palata ihmisten ilmoille. Kaikki meni siis Arskan osalta tällä kertaa harvinaisen hallitusti, täytyy muistaa ens vuonnakin, että Arskalle makkari on suuri turvasatama. Oon kyllä yks tumpelo: miten toi ei ole mulle aikasemmin tullut mieleenkään.

Muru starttasi uuden vuoden starttaamalla juoksunsa. Olis tuo voinut myöhemminkin alottaa, mutta minkäs teet. Ei näitä juttuja oikein taida päästä mistään tilaamaan itelleen sopiviksi. Eikä tässä nyt mitenkään erityisen epäsopiva hetki toisaalta olekaan, että mikäs siinä, matkan suunnittelu vaan käytiin. Tai no alotin jo. Harmi vaan kun ei voi varmaks tietää, että koska pitäis reissuun sännätä. ELL varmaan osaa auttaa meitä siinä ongelmassa, mutta viime tippaanhan se lippujen varaaminen joka tapauksessa jää...

Cello ei aikasemmin ole Murun juoksuista piitannut, mutta nyt onkin toiset sävelet, joten varmasti rentouttava alkuvuosi tiedossa kun herra henkäilee Murun perään. Oon aina ollut sitä mieltä, että perheessä on hyväksi olla koiria vaan yhtä sukupuolta, eikä tää viimeaikanen elämä sitä mielipidettä ainakaan muuttanut ole, enneminkin vaan entisestään vahvistanut.

Vettä on taas satanut riittämiin. Jotenkin sää ei kovin tammikuiselta tunnu, vaikken kyllä toisaalta kaipaakaan kovia pakkasia tai metrien lumihankea, mutta sellanen max. 5 astetta pakkasta ja noin 10 cm lunta olis kyllä aika kova juttu. Vaan on tässä leudossa talvessa puolensakin: ei oo tarvinut pal takkaa lämmitellä, rotat ja hiiret ei oo tunkeneet sisälle, auton ikkunoita ei tartte raapia aamusin, lumitöitä ei oo tarvinu tehdä kertaakaan. Rapaa tosin tulee sisään enemmän kun riittämiin, länderit ei halua vesisateeseen, piha alkaa olla aika liejua, vesi tulee kai kohta ulos kaivosta kapilaari-ilmiön myötä, aina on pimeetä. Toisaalta sitä vois olla vaikka -30 astetta, 2 m lunta, pureva viima... Tulispa jo kevät ja kesä...

Ei kommentteja: