maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Juustoa, juustoa vai juustoa?


Palaan vähän menneeseen. Eilen illalla, rankan viikonlopun päätteeksi, pääsin saunaan rentoutumaan. Saunan jälkeen tulee joskus ihan sietämätön halu korkata siideri ja niin kävi tänään. Siitä sukeutui seuraava keskustelu:
Minä: Kai sä kävit ostamassa meille siideriä.
KePo: En mä oo käyny kaupassa.
Minä: Mikset? Mä olisin halunnut siiderin. Plääh.
KePo: Ota mehua.
Minä:
KePo: (avaa jääkaapin) No ei täällä nyt pal mitään ole, mutta otatko juustoa, juustoa vai juustoa?

Tänään oli siis pakko mennä kauppaan. Ostettiin salaattitarpeita, kanaa, leipää ja vähän muutakin leivän päälle kun juustoa, juustoa tai juustoa. Tosin ostin kyllä juustoakin Käytin samalla parit lahjakortit, jotka olin saanut, ja sain tietty, kuten olin ounastellutkin, kassatytön ihan sekaisin. Tuntuu lisäksi olevan ihan sama koska kauppaan menee lahjakortteineen (tai jonkun muun mutkikkaamman jutun kanssa), niin aina siinä on jono, joka mulkoilee alta kulmain. Eilenkin kaivoin lahjakortit esiin kassista vasta kun tulin kassalle ja totesin, ettei siellä ollut ketään likimainkaan, siis kassatyttöä lukuun ottamatta. Mutta tuota pikaa paikalla oli ainakin neljä tai viis tyyppiä jonottamassa, mistä ihmeestä nekin siihen tupsahtivat, joten sain mulkoilua osakseni jumittaessani kassan kun kassatyttö joutui hakemaan apua, että osasi lyödä lahjakortit koneeseen oikein. Syytön kai siihen olen, ettei osata, enkö?

Kotona olinkin sitten ahkera Pistin pyykkikoneen päälle, tulen takkaan ja tein ruuan; kanaa, basmati- ja jasmiiniriisä ja salaattia, ja tulipa vielä poljettua kuntofillarilla 10 km. Nuorimmainen muuten suhtautui tekemääni salaattiin varsin epäillen kun siinä oli tammenlehtisalaattia, joka tosiaan erehdyttävästi näytti tammenlehdille ja meillä yllättäen on tammi pihalla ja yleensä kyseinen tammi jostain syystä luopuu lehdistään vasta keväällä...

Pakkasta oli ihan kiitettävästi, yli kymmenen astetta, ja sehän tuntuu tosi kylmälle tähän asti kestäneen plussasään jälkeen. Koiratkaan eivät halunneet viettää ylimääräisiä aikoja ulkona (täytynee kaivaa ländereiden takit esiin), paitsi Muru, jolla turkkia taas riittää. Murulla ei ollut mitään kiirettä sisälle, joten sai rauhassa hengailla vapaana pihalla sen mitä halusi.

Tosin, kiitos vapaan hengailun, Muru yllätti meidät "tosi iloisesti", sain Murun kiinni kakan syönnistä Siellä arvon rouva tyytyväisenä rouskutti jäätynyttä pökälettä Uskoi lopulta, ettei se ole ruokaa ja lähti muihin puuhiin. Täytyy kai tsekata ruokintaa... tai ehkä on parempi vaan ostaa lisää kovaa purtavaa, siitä tässä varmaankin oli enemmän kyse: ajankulusta.

Me muuten jo epäiltiin, että Cellolla on joku oma yksityinen ruokailupaikka, raato, jossain kun Cellolle ei ole ruoka maittanut, se on oksennellut aika usein ja juoksee hurjaa vauhtia metsään kun pääsee ovesta pihalle. Tulee takasin vasta kun huutelee. KePo sitten suoritti katsastuksen, eikä löytänyt mitään, että joko mitään ei ollut, Cello on kätkenyt sen jonkin huolellisesti tai sitten Cello on jo syönyt sen mitä siellä nyt sitten ehkä olikin. Jatkamme kuitenkin seurantaa, ihan varmuuden vuoksi, vaikka ruoka eilen Cellolle maittoikin. Voihan ruokahaluttomuuden syy olla toki myös Muru vast'ikää päättyneine juoksuineen.

Lopulta jumituin koneelle, koska olisin halunnut kotisivuille yhden tietyn efektin, mutten ainakaan vielä löytänyt tapaa tehdä sitä... siis sellaista tapaa, ettei tarttis ostaa mitään kallista ohjelmaa sen takia. Ehkä jatkan vielä etsintöjä.

Ei kommentteja: