torstaina, tammikuuta 25, 2007

Takkahuoneen siivousta


Alotin tänään takkahuoneen siivoamisen ja järjestämisen "pentuhuoneeksi" Chilin pentuja varten. Huone on siitä näppärä, että sen saa vaikka kuin lämpöseksi jos haluaa, koska siellä on takka. Huoneessa on lavuaari ja vesipiste, ovi vie suoraan olohuoneeseen, toinen eteiseen, kolmas makkariin, mutta itse "huoneosa" jää mukavasti silleen, ettei tartte pentujen yli rämpiä mihinkään suuntaan. Ja kunhan pennut lähtevät liikkeelle, ne pääsevät juoksentelemaan olohuoneeseen, siitä keittiöön ja eteisen kautta takaisin takkahuoneeseen Keskellä taloa ja elämää, mikäs sen parempi paikka pennuille.

Kummasti kaikkea kamaa onkin takkahuoneeseen kertynyt, erityisesti yhteen nurkkaan. Siellä on oikea pino kaikkea rojua, jolle en ole äkkisiltään keksinyt säilytyspaikkaa. Nyt se paikka on sitten keksittävä... Huh! Muuten huone on aika hyvässä järjestyksessä. Trimmauspöytä pitää kyllä joko purkaa tai sitten sille täytyy keksiä joku toinen paikka. No katotaan.

Ja pahinta kaikesta, vai parastako, kunhan Muru on käynyt ultrassa, niin pääsen toivottavasti siivoamaan verantaa, joka nimestään huolimatta ei ole mikään varsinainen veranta, vaan olohuoneen osa, joskin välissä on matala seinä, vajaan metrin korkunen, ja verannan ja olohuoneen väliin on tehty verkko-ovi. Tällä hetkellä verannalla on kaikki Waldon rojut, kissan vessa, kiipeilypuut sun muut sellaiset, ja sen lisäksi vielä vähän huonekalujakin. Ihan mielenkiintoista miettiä, että minne sijoitaa "ylimääräiset" huonekalut, jotta pennuille jää riittävästi tilaa peuhata.

Olohuoneestakin olis ihan kiva saada pari nojatuolia pois, niin olis sielläkin enemmän tilaa pennuille, mutta taitaa olla aika toivoton urakka luulen ma. KePo tuskin ilahtuu, jos sanon, että kannahan nojatuolit (ne ei ole ihan pienet) yläkertaan tai mökille

Verannan hyvä puoli on se, että sieltä vie "kesäovi" ulos, joten leopennut pääsevät siitä suoraan pihalle. Länderit ovat sen verta pieniä ja ketteriä jo ihan naperoina, joten ne saavat juosta ulos joko eteisen kautta tai sitten olohuoneen läpi verannan ovelle.

Ihan tässä alkaa jo tuntea pennun tuoksun nenässään

3 kommenttia:

Adeina kirjoitti...

Mä en ole ihan varma tuleeko helmikuu tosi pian vai kestääkö siihen kauheen pitkä aika :D
Voi vitsit, pieniä pentusia. <3
Kun saisi kouluprojektit pulkkaan niin tuun teille kylään ja kaappaan joukon pikkuisia matkaani ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea odotukseen!!! Spesiaalihali Murulle!! =o)

Anonyymi kirjoitti...

Kas hellou ja onnea odotukseen ja kunnon halit varsinkin Murulle..sua ja Makea unohtamatta!
Meiän blogista voit kävästä kurkkaan miten me ratkottiin vastaava onkelma, siis ton ylimääräsen tavaran sijoittelu toisaalle asuntoon..joo ja sit se juttu poiki pikkusen tapetointia ja sen semmosta..varo vaan;)!
Nähtäillään taas joskus jossain!
T:Helppä ja Jylhäkallion klaani