tiistaina, lokakuuta 31, 2006

Lunta sataa, pyryttää


Tänään lunta sitten satoi ihan säätieteilijöiden lupausten mukaisesti. Kotiin ajellessa keli oli aika ikävä ja liikenne puuroista, lunta pyrytti koko ajan, tiet olivat auraamatta, lumi oli paakkuuntunut tien pintaan ja paikka paikoin tie oli peilijäässäkin. Vaan kun talveen oli jo varautunut sekä talvirenkain että asenteella, niin mikä oli ajellessa vanhimmaista hakemaan ja sitten kotiin. Pelattiin kyllä varman päälle ja ajettiin Nummelasta Hanko-Hyvinkää -tien kautta kotiin, ei sitä normaalia "oikotietä".

Koirat olivat ihan riemuissaan ihanasta kylmästä ja märästä lumesta. Ne riekkuivat haukahdellen ympäri pihaa, Aasa kaivoi oitis pallonsa esille ja pyöritteli sitä pitkin lumista pihaa, Viivi ja Cello ottivat juoksukisaa lumi pöllyten. Tuota pikaa koko länderiremmi oli ihan märkä ja läkähtynyt ja palattiin sisälle. Länderit painelivat takan ääreen lämmittelemään.

Arska-raasu joutui ulkoilemaan meikäläisen kanssa kaksin kun en uskaltanut ukkelia vielä päästää muiden kanssa kohtaamaan varsinkaan näin riemastuttavaa asiaa kuin lumi. Käytiin siis Arskan kanssa katsomassa lintulaudat ja sitten pyörittiin pihalla ihan muuten vaan. Huolimatta kömpelöstä kaksijalkaisesta seuralaisestaan osasi Arska ottaa ilon irti lumisesta maasta. Tässä mallia Arskan menosta. Harmi vaan kun Arska haluaa aina pyöriä niin liki, että kuvan saaminen on hankalaa, mutta ehkä tuosta vähän saa käsitystä toipilaan vauhdista.

No nyt ulkona sataa sitten jo vettä, saa nähdä millainen sää on aamulla. Pyykkikone pyörii taas, kuivausrumpu on hiljaa, naruilla roikkuu pyykkiä kuivumassa, koirien ruokahalua ei vielä tältä päivältä ole testattu, mutta "fosforitähdet" ovat nyt makkarin katossa...

Ei mutta päivän kuva oli ihan unohtua.

2 kommenttia:

n-elikot kirjoitti...

Ookko nää ainut etelän ihiminen, joka on säähän varautunut? Päivän lehestä vaan luin, että talvi on taas yllättänyt etelän ihimiset :D! Hassua!

-Pia-

Kipa kirjoitti...

En mää sentään ainut oo, toi KePo on toinen ;o)
Kipa