torstaina, lokakuuta 12, 2006

Muistitikku


Meillä on Muistitikku. Se tietää kellonajat ja rutiinit paljon paremmin kuin minä ja tehtäväkseen se on ottanut sen, että yrittää pitää meikäläisen maanpinnalla, tietoisena ympärillä tapahtuvista asioista ja kiinni aikatauluissa.

Jos kello aamulla alkaa nakuttaa yli kahdeksaa, eikä kukaan ole vielä herännyt, niin Muistitikun virta kytkeytyy päälle, Muistitikku ilmestyy esiin sängyn alta ja alkaa tuijottaa. Ellei mitään tapahdu myös äänihälytys alkaa toimia, se on onneksi sellainen hiljainen ääni, joten sen voi jättää huomiotta jos haluaa. Muistitikku katoaa takaisin sängyn alle ja siirtyy virransäästötilaan jos sille sanoo: "Maate".

Kun kello illalla etenee yli seitsemän ilmestyy Muistitikku kuin noiduttuna istumaan viereeni ja yrittää viestittää, että koirilla on ruoka-aika. Tässä toimessa Muistitikku on sitkeä, pitkäjännitteinen ja periksiantamaton, mutta aika huomaamaton, koska se ainoastaan istuu ja napottaa, hiljaa ja tyylikkäästi, sellaisena hellyttävän näköisenä kuin aikoisi juuri tuupertua nälkään. Ei siis jää epäselväksi mitä Muistitikku haluaa sanoa.

Muistitikku muistuttaa myös ulkoiluajoista, tämä muistutus on tosin liikkuvampaa laatua: Muistitikku istuu ja tuijottaa, kipittää eteiseen, tulee takaisin ja istuu ja tuijottaa. Istumis- ja tuijotusvaihe voi kestää pitkään ja hartaasti, kipitysvaihe on aina lyhyt ja elegantti, joten mitenkään levotonta Muistitikun käytös ei ole. Muistitikku ei häiritse, se vain muistuttaa.

Muistitikussa on myös varashälytinominaisuus: se valvoo pihaa ja ilmoittaa, jos pihalla näkyy jotain epäillyttävää liikehdintää. Varoituksen laatuun vaikuttaa havaitun häiriö laatu. Toisinaan häiriö on niin huolestuttava, että Muistitikun ääniominaisuus kytkeytyy toimintaan.

Muistitikku muistuttaa myös siitä, että nukkumaankin on mentävä, joka on tietty hyvä, koska tapaan toisinaan yömyöhällä unohtua koneelle. Jos Muistitikku päivän viimeisessä tehtävässään ei pääse tavoitteeseensa, se siirtyy lepotilaan makkarin oven eteen tai toisinaan virta sammuu varpailleni, olen sitten missä vaan. Mutta yleensä Muistitikku saa myös päivän viimeisen tehtävän hoidettua ja siirtyy virransäästötilaan sängyn alle.


Muistitikku toiminnassa, varashälytinominaisuus kytkeytyneenä päälle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana juttu! =)

Kiva lukea suosikkirotuihini lukeutuvan ländereiden elämästäkin blogimaailmassa.

Värikästä sykysn jatkoa koko laumalle sinne!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana Muistitikku ;-)