perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Terkkuja Arskalta


Arska lähettää terkkuja kaikille ja kiittää myötätunnosta ja saamistaan terveisistä, virtuaalirapsutuksista yms.

Elo on jo mallissaan. Käveleminen sujuu tosi hyvin, vasenta jalkaa voi nostaa komeesti vaikka autonrenkaaseen, mutta oikeeta nostaessa pitää ottaa vähän iisimmin, vasen kun voi pettää alta, jos on kovin vauhdikas. Portaat menee ylös ja alas ongelmitta ja nyt Arska hallitsee jo sovalle ja sohvalta hyppäämisen kuten myös ruokapöytään, pirttipenkille, pomppaamisen. Pirttipenkillä täytyy kyllä vähän vahtia, ettei Arska horjahda alas, kun ei vasen takajalka ihan ole entisensä vielä.

Tänään on paitsi lenkkeilty Lepikontiellä niin myös vähän taas temppuiltu eli Arska opetteli peruuttamaan. Ajattelin, että se auttaa opettelemaan myös kömpelön vasemman takajalan hallintaa. Arska tosin käsitti, että peruuttamiseen kuuluu sellainen älytön hymyirvistely ja tuhahtelu, mutta väliäkö sillä nyt on, näyttää ainakin hauskemmalta kuin ryppyotsainen taapäin kävely.

Särkylääkeannos pudotettiin tänään maxiannoksesta normaaliin kuten ELL määräsi. Luulen, että sunnuntaina, kun voin koko ajan seurata miten Arskan olo etenee, kokeillaan miten onnistuu ihan ilman särkylääkitystä. Jos näyttää vaikeelta, niin sitten vielä muutaman päivän ajan pilleriä huuleen.

Tässä pari kuvaa potilaasta. Toinen on ainoa kuva, jonka olen ottanut Arskasta huonossa kunnossa elikkä kuva on otettu maanantaina kun Arska tuli kotiin ja aikansa hötkyiltyään rauhoittui syvään uneen. Siinä näkyy myös Arskan mustelmaiset etujalat, kun oli ollut kanyylia ja oli otettu verta jne.


Ja tässä tänään otettu kuva Arskasta lepäilemässä lenkin jälkeen

Ollaan pidetty Arskalla valjaita sisällä ja ulkona, ainoastaan yöksi olen ottanut valjaat pois. Valjaiden lenkistä on ollut helppo avittaa Arskaa kun se on apua tarvinut ja toisaalta hillitä vauhtia kun sitä on ollut liikaa.

Ei kommentteja: