tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Ländereitä ja sähköjohtoja


Muistin kun muistinkin hakea valosarjan kotimatkalla ja laitettuani sen alustavasti paikoilleen innostuin laittamaan ulkonakin olevia valoja päälle ja kynttilälyhtyihin tulet. Ainoa ongelma on, että pistorasia, josta otan ulkovaloihin sähköt, on ulko-oven pielessä. No suurin osa johtomerestä on saatu vietyä hyvin syrjään, mutta yksi johto nököttää edelleen lattiatasossa, ovenpielessä ja sekös riemastuttavaa. Jo kun laittelin valoja päälle, säntäsi Cello ovesta eteiseen ja jämähti sähköjohtoon. Ja tietenkin kun tajusi olevansa jumissa, nyki entistä hurjemmin. Selvittiin kuitenkin isommitta ongelmitta, vaikka hetken ajattelin, että pistorasia irtoaa seinästä, ja sain valot jopa palamaan. Näyttävät muuten upeilta, pitää yrittää ottaa kuva joku kerta.

Sytyttelin vielä kynttilälyhdyt länderien kaahatessa ees taas. Tai aluksi ne kävivät selkeästi sanomassa, että mennään jo sisälle jooko, mutta lopulta katosivat pihan pimeyteen, tosin ilmeisesti eivät kauas, koska ryntäsivät paikalle heti kun siirryin sisätiloihin. Ei kai nyt kukaan itseään kunnioittava länderi jää ulos kosteaan, kylmään ja pimeään... tai jotain sinnepäin, ainakin meillä.

Illemmalla oltiin menossa ulos. Yritin saada laumaa menemään keskemmältä oviaukkoa, ländereillä kun on tapana puristua ovenraosta jo ennen kuin saan oven kunnolla auki (no omaa tyhmyyttä kun olen antanut niitten tehdä niin, täytyy palata istu-ja-odota-harjoituksiin). Muut sain jopa peruuttamaan ovelta hieman kauemma, mutta Arska seisoi otsa kiinni ovessa, eikä liikkunut mihinkään, ei millään. Lopulta luovutin ja päästin Arskan ulos ja ihme kyllä Arska onnistui välttämään sähköjohdot, vaikka tunkikin ulos kaikkea muuta kun keskeltä oviaukkoa. Rauhottelin loppujengiä ja kun kaikki istuivat avasin oven ja menin seisomaan siihen piuhan eteen. Mitä tekee pölhölauma: ryntää (lue: änkee) vauhdilla mun ja ovenkamanan välistä, vaikka melkeen koko oviaukko olis ollut vapaana ja mulla pohkeet kiinni ovenkamanassa ennen rynnäkköä. Hyvä, etteivät nuo kymmenkiloiset ammukset kaataneet meikäläistä. Sähköjohdot ja valojen powerit vaan sinkoilivat kun länderit painalsivat pihalle.

Ehkä me vedetään sähköjohdot uusiksi noilta osin, taitaa olla helpompaa kun opettaa länderit käyttämään koko oven leveyttä hyväkseen.

Ei kommentteja: