keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Tiistai, eikun onkin jo keskiviikko


Täällä sitä pentujen kanssa tuhistaan, elo on tosi rauhaisaa, pennut nukkuu, Kuje nukkuu, kaikki muutkin koirat nukkuu. Meikä vaan istuu ja ihmettelee. Tai no tarkotus oli päivittää Heddan kuvagalleriaa ja pentujenkin, mut galleria meni tilttiin, enkä pääse siihen just nyt käsiks sen enempää gallerian kautta kun ftp-ohjelmallakaan, joten kölliköön omissa oloissaan, ehkä se sit myöhemmin taas pelittää ja ellei, niin pistän virheilmoa menemään. Ei siis päivityksiä.

Aamulla rykäsin tukka putkella viemään roskia roskikseen. Aattelin, että ehdin viedä ne ennen kun roskisauto tulee tyhjentämään roskiksen, siellä kun mun mielestä oli vielä tilaa. Vaan olipa tyhjennys tänään tosi aikasin, kun roskis olikin jo typötyhjä... vanhimmainen sit tosin informoi, ettei tänään ookaan tiistai, tänään on kuulemma jo keskiviikko, että se tyhjennys oli kyllä jo eilen. Onko se hyvä loma kun ei enää tiedä mikä päivä on menossa vai onko sitä vaan niin sekasin, että on pihalla kun lumiukko??

Yöt menee jo ihan tosta noin vaan, viime yönäkään en tainnut herätä kun kerran ja senkin ihan vaan omasta syystäni, Kuje ja pennut ei mua tarvineet. Ainoo unen laatua heikentävä asia on toi pentulan punkka, ei mikään ergonomian riemuvoitto tollanen kokoontaitettava ja piti sit vielä ottaa se halvempi malli, kenties se kalliimpi ois ollu parempi...tai ainakin voin kuvitella silleen.

Eilen illalla kävin kyllä nauttimassa omasta punkasta tovin ajan kun oottelin särkylääkkeen vaikutuksen alkamista. Otin Arskan ja Viivin mukaani, avasin ikkunan (sitä ei pentulassa voi tehdä) ja kömmin vällyjen alle länderi molemmissa kainaloissa (sitäkään ei pentulassa voi tehdä).

Makkarissa oli ihana tuoksu ja kesti tovin ennen kuin tajusin, että se tulee ikkunasta. Hetken aattelin tuoksun olevan silkkaa aistiharhaa, vaan onneks ei, ikkunan alla on isot sireenipuskat, jotka kukkii just nyt. Oisin kyllä voinut jäädä makkariin nauttimaan kunnon patjasta ja sireeninkukista ja niin ois kai voineet Arska ja Viivikin, vai nauttiko ne emännän seurasta, koskapa KePo joutu kantamaan molemmat pois makkarista iltaruualle. Arska kerkes tulla takasinkin. Sit molemmat murjotti hyvän tovin olohuoneen sohvalla ennen kun ruoka kelpas.

Tänään mulla on suuri suunnitelma kalustaa pentula uudestaan. Tai siis tää mun työpiste on ja pysyy, mut aattelin ton pentupesän siirtää tohon nurkkaan nyt kun ei enää tartte tilaa Kujeen avustamiseen, eikä valollekaan oo sellasta tarvetta. Sais kaikki muutkin kamat ehkäs vähän fiksummin ja toi ihanainen punkka mahtuis ehkä vähän paremmin ja lopputuloksesta ei oikeesti tiedä tuon taivaallista, paitti sit kun kaik on väännetty uusille paikoilleen. No ei ois eka kerta kun palautetaan.

Pentujen kynnetkin pitäis leikata, saa nähdä millanen operaatio se on. Ipanat on aikasen liikkuvia ja niissä on joku salainen käynnistysnappi, en meinaan oo keksiny missä se on, että osaisin olla painamatta siitä, jotta ne lähtee liikkeelle aina kun ne nappaa syliinsä. Ja ellei ne pääse siitä mihinkään, niin alkaa hirmu kiljunta ja sit taas Kuje hermostuu. Siihen tosin on olemassa ratkasu: tuuppaan Kujeen pihalle leikkimään pallolla vaikka vanhimmaisen kanssa ja sit leikkaan kiljuvien ipanoitten kynnet metelistä välittämättä.

Ai niin ilmotin Heddankin sit pentukurssille, tosin vasta alustavasti, niitä kun ei vielä oo aikatauluja nähtävillä, että vois kattoo sopiiko kurssipäivät, meinaan keskikesällähän ei mitään kursseja oo, että elokuulle on ootettava. Muillekin tekis taas mieli keksiä jotain puhdetta, tarttee kattoa vähän mitä lähimaisemien kouluttajat tarjoo, vaikka jos oikein arvaan, niin saan ajella joltisen matkaa, jos kursseille haluun.

Mun mielestä kyllä paras asuinpaikka ois asumaton korpi, jossa ois kauppa kivenheiton päässä ja koirankoulutusta tarjolla nurkan takana. Ai utopiaako? Joo'o siihen asti, että keksin miten teleportataan. Sen täytyy olla mahdollista, eikä ees vaikeeta, koska Viivikin teleporttaa aina välillä.

Mut nyt jos vaikka alottais tekemään, no alottais nyt kumminkin tai siis alottais jotain.

Ei kommentteja: