lauantaina, kesäkuuta 13, 2009

Pikapäivitys


Pikapäivitys, ei siis kuvia, se kun ukkonen tulla jytistää jo kohti ja kun se on riittävän lähellä, niin on syytä olla pois koneelta, kone irti sähköverkosta jne. Näitä maalla asumisen iloja.

Pennut köllii onnellisina puhtaassa pentulassa. Varsinaisia maitopossuja koko sakki. Kujeelta tulee sen verta runsaasti maitoa ja toisaalta pentue ei ole suuren suuri, joten kiinteän harjottelusta voi tulla todellista harjottelua. Aluksi maistui, mut nyt osa on päättänyt elää pelkällä maidolla. Vaan kaik aikanaan.

Järkäleellä on masu vähän löysällä ja painokaan ei ollut noussut hääppösesti. Pedattiin sille sitten kolme tissiä, loput neljä sai tyytyä viiteen jäljelle jääneeseen. Saatiin kerralla painoa ylös ihan reippaasti, joten uskallettaan varmaan nukkuakin, varsinkin jos vielä kerran tässä kattoo, että Järkäle saa kunnon sapuska-annoksen ja sama aamulla taas, niin ja puntaria välillä, että tiedetään missä mennään.

Tänään meille on asennettu uus jätevesijärjestelmä, joten kaivinkone on tärisyttänyt taloa useemman tunnin, vaan siellä se nyt käy ja kukkuu uusien asetusten mukainen sydeemi. Vielä kun tohon ruoho kasvaa ympärille ja keksin jotain koristekasvustoa siihen myös, niin homma on bueno.

Hedda pääsi tekemään tuttavuutta kaivinkoneen kanssa ja parin vieraan miehen kanssa, ei ongelmia, ei todellakaan. Uteliaana ryntäsi aidalle kurkkimaan, että mitä ihmettä täällä tapahtuu. Oikein hyvä kokemus pikku neidille. Leonkerpeleetkin saivat seurata työn edistymistä tarhasta käsin ja siellä ne istuivatkin rivissä kaikki kolme, silmät lautasen kokosina. Länderiraasut, siis aikuiset sellaiset, saivat pysytellä sisätiloissa, mitään turhia riskejä ei auta ottaa.

Siinä kai ne tärkeimmät, ei nyt oikein arvaa liikoja miettiä, ettei ehdi tuo ukkonen tuolta. Arska on jo iltapissitetty, se kun pelkää ukkosta... tai siis salamointia. Kuten olen monta kertaa aiemminkin aprikoinut, niin lienee salaman valo niin voimakas, että läpäiseen kaihimuodostuman ja kun sokean silmänpohja ei ole valoon tottunut, niin tuskaahan se tuottaa. Ja sitä Arska pelkää. Niinpä se usein rauhottuukin makkarissa kun vedän molemmat pimennysverhot ikkunan eteen. Juu, siellä on kahdet, rullamalli ja sitten sivuverhot.

Ja kosken ehdi kotisivuja nyt päivitellä, eikä tiedotkaan ole "täydelliset", niin onnittelen tätä kautta. Onnittelut Unnalle (Kipazin Kiss of Angels), joka on tänään ollut Ruotsissa ROP-pentu. Niin se alkoi loistavasti Unnan ulkomaan valloitus. Huomiselle pidämme peukkuja, Unna kun pyörähtää huomenna toistamiseen kehässä. Tarkemmat tiedot saanen kunhan kotiutuvat.

Lepposaa lauantai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja: