perjantaina, lokakuuta 12, 2007

Lunta, räntää, ei kun vettä


Aamulla kurkkasin ihan ensimmäisenä verhon raosta ulos, lunta ja räntää kun oli luvattu, jos ois ollut maa valkonen, niin oisin kömpinyt takasin lakanoiden ja ländereiden väliin, vaan vettä se vaan oli, jota tuli taivaan täydeltä.

Pojat kömpivät liikenteeseen kanssani samaa matkaa, Cello porhalsi ovesta ulos, Arskaa piti patistella, mutta meni lopulta, Totoro sen sijaan teki "viivit", nosti koipea katoksen tukipilariin, Viivihän on joskus pissinyt alimmalla portaalla kyykäten, ettei tartte tassuja kastella. No tunnustaa täytyy, etten ulos mennyt minäkään, jätin laajemmat ulkoilutukset KePon ongelmaksi.

Varvas tuntu yön jälkeen suorastaan hyvältä, en kuitenkaan yrittänyt tunkea sitä normaaliin kenkään vaan käytin samoja läpyttimiä kun eilenkin. Yritin niillä kaasutella pakuakin, muttei tuntunut luotettavalta, joten ajaessa toiset kengät, maailmalla liikkuessa toiset. Tosin nyt alkaa tuntua vähän viileeltä tollasissa reiällisissä kesäjalkineissa... enkä viitti edes ajatella mitä ne ihmiset miettii, jotka sattuu vilkasemaan millasissa kengissä hiihdän ja vielä sukitta.

Päivällä seurasin säätä, kesärenkaat ja sohjo ei sovi yhteen, sen oon kerran kokeillut, kun yllättäen loppukeväästä täräytti sellasen 10 cm räntää maahan ja oli jo kesärenkaat autossa. Kotimatkalla sitten auto pyörähti, ei ojaan, eikä mitään sellasta, huomasinpa vaan äkkiä olevani perä menosuuntaan ja kattelevani takanatulevia autoja. Takana seuraavana tuleva oli fiksu ja jätti tilaa kääntää auto, joten no hätä. Enpä kuitenkaan välitä uusia moista kokemusta, joten jos moskaa ois alkanut kertyä maahan oisin oitis lähtenyt kotia kohti. Lopulta nautin normaalin työpäivän.

Sain eilen illalla viestin, jossa kerrottiin, että Cello on hyväksytty agilityyn tutustumis -kurssille, joten tänään sitten löin lukkoon Cellon ja Totoron loppuvuoden koulutukset: ilmotin, että Cello käy koiratanssissa enää tämän nykyisen kausikorttinsa loppuun ja jää sitten talvitauolle. Peruutin myös Totoron pentujatkotottis -kurssin. Samaan putkeen ilmotin Totoron tapakasvatus / tottiskurssille. Kai sitä on tullu vanhaks kun ei enää haluakaan seisoo taivasalla koiraansa kouluttamassa vaan valkkaa talvikuukausiks mieluummin sisätilat. Tosin en kyllä koulutuksen laadusta tingi, kukin kouluttaja ja kunkin kouluttajan metodit on tutut jo ennastaan.

Totorokin sai jo ilmoituksen, että mahtuu kursseilemaan, enää pitää päättää, että haluanko koulutusta maanantaisin vai keskiviikkosin. Ois kyllä pal helpompaa kun ei tarttis tehdä tällasia suuria päätöksiä tarjottas vaan yhtä ainoota päivää ja aikaa...

Ei kommentteja: