keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

Ikkunanpesua, verhoja ja kipeitä varpaita


Aattelin pitkään, että jätän takkahuoneen ikkunan pesemättä, kaik muut ikkunathan oon jo pessy, mutta kun kattelin sitä iltana muutamana olohuoneesta käsin, niin totesin, että pestävä se on, näyttää niin älyttömän likaselta nyt kun muut ikkunat on puhtaat, tähän asti näytti ihan puhtaalta kun muut oli niin likaset... Tartuin siis toimeen het duunista kotiuduttuani, tosin jouduin oottelemaan uloimman lasin kanssa tovin kun rakeita pukkas siihen tahtiin, että oli pakko pistää luukku umpeen, jottei takkahuoneeseen kerry kinoksia.

Nuorimmaisen kanssa alotettiin sitten KePon vaatteiden siirto kaapista toiseen, toivottavasti KePo löytää kuteensa huomenna, ja saatiin urakka vietyä läpi. Lajiteltiin, KePolta kysymättä, samalla vaatteet duunivaatteisiin ja parempiin vaatteisiin, jotain jäi "kysy käytätkö näitä ikänään" -laatikkoonkin, sellasia, joita en muista ikipäivänä KePon yllä nähneeni. Turhaa sellasia on kaapin täytteenä säilytellä.

Uus laatikostokin sai täytettä: alusvaatteita ja sukkia. KePo ja vanhimmainen olivat saaneet Honkkarista likuestettä, sellasta, jota käytetään mattojen alla, ja sen laitoin laatikoston päälle. Sitten asutin siihen pari koiran punkkaa ja yhden pikkumaton, nyt on laatikoston päällä hyvät nukkumatilat parille karvakorvalle, saas nähdä tarttuvatko täkyyn.

Kun mulla nyt sitten sattu olemaan hyvä apulainen käden ulottuvilla, niin päätin vaihtaa olohuoneen "seinäverhot", reunustavat siis verannan ja olohuoneen välistä "aukkoa" (siinä oli joskus aikoinaan ovi+ikkuna). Se on aina hirmu homma kun ei siinä oo verhotankoa, vaan verhot on olleet kiinni lyhyillä nuppineuloilla kun en oo ollut ihan varma, että onko verhot siinä kohti hyvä vai huono idea. Nyt, parin vuoden jälkeen, oon vakuuttunut homman hyvyydestä, joten vois vaikka sitten sen verhotangon hommata, niin projektiin ei menis tuntia.

Päivän "kruunasi" pieni tapaturma. Menin laittamaan takkauunin peltiä kiinni ja koskaanhan sitä ei voi hakea kunnon jakkaraa, ellei se satu olemaan paikalla valmiiks. Nytkin aattelin, että tosta noin äkkiä ja nousin korituolin reunalle sillä seurauksella, että tuoli kippas. En onneks kaatunut esim. kuumia lasiluukkuja vasten, koska pitelin toisella kädellä takkauunin yläreunasta kiinni, mutta ihan vaurioitta en selvinnyt; löin oikeen isovarpaan uunin alareunukseen aikasen kunnolla, tuolin selkänoja löi mua reiteen, tulee varmaan makonen mustelma, ja sitä en vielä tiedäkään kuin moni lihas venähti tai mitä selkä tulee tuosta episodista tykkäämään. No nää kaikki asiat valkenee mulle varmaan viimeistään huomenaamulla.

Ei kommentteja: