maanantaina, syyskuuta 28, 2009

Viikonlopun askareita


Viikonloppu oli työteliäs, jälkifiilis on siis paitsi lihaskipunen ja jäykkä niin myös äärettömän tyytyväinen. Tai no perjantai meni rennosti ja lauantaina nukuttiin kaikessa rauhassa pitkään ja hartaasti univelkoja pois, kello tais olla jotain kymmenen kun kömmittiin liikenteeseen, jopa koirat nukku siihen asti heräilemättä.

Lauantaina oli tarkotus pestä ikkunat, mut se lopulta jäi. Ensin käytiin kaupoilla ostamssa viikonlopun ja tulevan viikon ruokatarpeet. Tuokio sen jälkeen kun kotiuduttiin, saapui keskimmäinen kera Miksun ja siinä se sitten meni päivä ruokaa laittaessa, seurustellessa ja Miksun kanssa puuhaillessa. Hedda oli taas onnellinen kun sai makoilla Miksua liki ja Totorokin oli ihan onnessaan.

Lauantain lopputulos oli ruokaa viikonlopulle ja esivalmistelut viikon ruokaa varten sekä keskimmäisen leipoma iso läjä korvapuusteja, niistä riitti jopa pakastimeen. Tais vaan olla vaihtokauppa aika heikko leipurille, keskimmäinen kun sai vaihdossa kanakastiketta, riisiä ja lootallisen leipomiaan pullia. Meille taas jäi pussikaupalla pullaa pakastimeen.

Sunnuntain ohjelma oli sit verannan ikkunoitten pesu. Sää oli onneks lämmin, ikkunat kun on isot ja niitä on useempi, niin ei koko kämppä ihan jäähtynyt. Eteisenkin ikkuna tuli pestyä samaan syssyyn, pölyt pyyhittyä kaikista verannan ikkunalaudalla kököttävistä koriste-esineistä ja lattia pestyä nojatuolien alta kun ne kerta piti siirtää, että sai ikkunat auki. Siinä sivussa valmistui myös alkavan viikon ruoka. Nyt saa talvi ikkuitten puolesta tulla.

Hedda Hepuliini aktivoi itteään sillä aikaa kun pesin ikkunoita: Heddan saaliisiin kuuluivat kakkapussirulla purettuna pitkin soffaa, pureskeltu mikä-lie-muovilista, pyykissä ollut lelu (koiran sellanen sentään), lukematon määrä roskiksesta nyysittyä talouspaperia, lakupaperia jne. Lopulta Hedda "joutui" ulos KePon kanssa autonhuoltohommiin. Yritti tosin keksiä miten hypätä ikkunasta sisään kun pesin ulointa lasia...

Hedda on aika aikaansaapa ja kun ei neito pelkää kiivetä missään eikä minkään päällä, niin toki tuo aikaan saa yhtä ja toista. Suurin osa on ihan vaaratonta, eikä nostata verenpainettakaan, mut joskus Heddan suusta sit löytyy tavaroita, joitten kaappauksesta ei jaksa ilahtua ja pahin Heddan aikaansaannos oli kun yhytin sen juomasta lattianpesuvettä.

Kirjoja ja posteja Hedda mielellään lukee, erilaisten puukkojen ja puntareitten kädensijat on kivoja, pehmolelut pitää suolistaa ja pirttipenkkien jaloista on päätypuut pyöristetty. Fiksu koira on sekä siunaus että kirous... sit kun yhdistää kaks fiksua, niin avot. Totoro on opettanut omia niksejään Heddalle, onneks Hedda ei ole kamalan kiinnostunut Houdini Totoron kaikista opeista, Totoron pravuuri kun on ovien yms. aukominen ja ainakin mulle riittää yksi ovia ja portteja aukova koira.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ou nou, lähetetään kirjelmä. Meilläkin on kaikki esteet ylittävä pikkukoira. Tehdään joukkokanne :-D

Viivi kirjoitti...

Siis terveisin Viivi.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää vaan sitä joukkokannetta tänne laittako, vaikka täällä onkin samoja taitoja omaava isäkoira Ryti reipas ;) terkkuja vaan täältä hiirolasta.

Malla