perjantaina, syyskuuta 04, 2009

Päänahan höyrytystä


Eilen väsytti uskomattoman paljon, joten päätin painella saunan jälkeen unten maille. Sanoin KePolle hyvät yöt ja tapsuttelin takkahuoneeseen länderit kannoillani. Takkahuoneessa länderit levittäytyivät vakipaikoilleen tietsikkapöytäni ympärille ja niitten kaikkien ilmeet oli näkemisen arvoset kun tajusivat, että aioin tosillaan mennä nukkumaan, enkä suinkaan koneelle. Lopulta Hedda meni KePon seuraksi ja Totoro jäi takkahuoneeseen, joten ainoastaan Arska, Viivi ja Cello tulivat nukkumaan, koska kuka hullu nyt menee nukkumaan 21.10.

Ensimmäinen herätys oli kun KePo tuli nukkumaan. Uudelleen nukahtaminen kävi sukkelasti. Toisen kerran heräsin Arskan puuskutukseen; ulkona salamoi. Kömmin punkasta, suljin ikkunan, vedin pimennysrullaverhon alas, tungin pimennysverhot rullaverhon rakoihin ja painelin takasin nukkumaan. Arska rauhottu aika sukkelaan kun salamat ei enää näkyneet.

Seuraavaksi heräsin siihen, että päänahka tuntui epämiellyttävän nihkeeltä ja kuumalta. Kesti hetken tajuta mitä tapahtuu; Hedda se siinä nukkui kuono mun hiusteni seassa, oikeastaan päänahkaa vasten. Ohhoijaa. Liekö Totoro opettanut Heddalle hiustaiteilua, kun ei ite enää nyt aikuisena, onneks, sitä harrasta. Tuupin Heddaa kauemmas, mutta kohta neiti nukkui taas pää mun tyynylläni ja kuono päänahkaani vasten. Kolmannella kerralla uskoi, ettei tartte hengitellä mun päähäni, ehkä KePo pääsi sit nauttimaan höyrytyksen iloista.

Seuraava herätys oli hikinen, siis oli ihan älyttömän kuuma, vaikka olin viskonut peitot jo sivuun. No ikkuna ja takkahuoneen ovi kiinni, ettei vaan salamat näy, kyllähän siinä huone lämpenee kun ilma ei kierrä. Kuuntelin hetken, ei kuulu ukkosta, joten jalkeille, rullaverho ylös ja ikkuna auki.

Viikonlopuks onkin sitten tiedossa menoja koiritta, suunnataan KePon kanssa Sysmään, Hartolan markkinoille siinä sivussa, ja koirat saa jäädä kotio vanhimmaisen, nuorimmaisen ja vävykokelaan hoiviin. Koneella tuskin kiikun ennen sunnuntai-iltaa / maanantaita, ihan tiedoksi niille, jotka on tottuneet nopeisiin vastauksiin

Rentouttavaa viikonloppua!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tutulta tuo Heddan nukkumatyyli; isänsä nimittäin harrastaa sitä myös. Ryti haluaa nukkua aina tyynyllä ja mielellään niin, että pää on kaulakuopassa tai sitten hieman ylempänä siellä höyryttämässä hiuksia. Jännästi näyttävät nuo tavat periytyvän.
tervein Malla

Kati kirjoitti...

Ei oo totta, me käpsyteltiin Tikkiksen kanssa samaisilla markkinoilla! (Hartola on meidän mummola =)
Oli muuten oikein hyvää siedätystä tuolle korpimetsien asukille, kun vastaan tuli lapsia ja mummoja, lastenvaunuja ja rollaattoreita ja sähköpyörätuoleja ja vaikka mitä. Toki vähän tungosta tahtoi olla paikkapaikoin, välillä nostin syliin matkustamaan.