sunnuntaina, syyskuuta 06, 2009

Markkinoita ja mustikoita


Koiraton viikonloppu takana. Ei ihan kepeetä menoo, vähän kun ois jonkun prässin läpi kulkenu ja sit viskattu nurkkaan toipumaan...

Perjantaina KePo tyhjensi häkit sun muut roippeet meikäläisen autosta ja osa reissukamoista pakattiin autoon jo valmiiks lauantaiaamua varten. Perjantai-lauantai -yö roikuttiin vielä kotona ja keskimmäinen perheineen tuli meille yöks, he kun lähtivät mukaan matkaan. Tarkotus oli mennä ajoissa nukkumaan, lauantaina kun oli aikanen herätys, vaan kuin ollakaan kello tais olla likempänä iltayhtätoista kun viimein kallistin korvani tyynyyn. Onneks sentään uni tuli, eikä mitään ihmeherätyksiä yön pitkin ollu.

Kello pärähti kirkumaan klo 4.50 tai jotain sellasta. Kesti hetken tajuta, että minkä ihmeen takia aparaatti huutaa lauantaiaamuna. Ylös, valmiiks ladattu kahvinkeitin päälle, koirat ovesta ulos, vaatteet päälle, loppuporukka herättäen, koirat sisään, aamupala syöden, Miksu syöttäen, et keskimmäinen sai syödä oman aamupalansa. Lopulta, kun päästiin tien päälle, oltiin aikataulusta vaan puol tuntia myöhässä.

Kun kaarrettiin vanhempieni pihaan oltiin edelleen vartti aikataulusta myöhässä. Kahvia naamariin ja takasin tien päälle, autojen keulat kohti Hartolaa. Tais olla jotain puol kymmenen kun rantauduttiin sahtisaluunaan. Joo'o sitä juomaa tulee maistettua kerran kesässä, millon lasillinen, millon puolikas, tällä kertaa lasi KePon kaa puokkiin, nimittäin Hartolan markkinoilla, kun ei äitee sitä enää tee.

Sen jälkeen sovittiin missä treffataan ja mihin aikaan ja ei kun väenpaljouden sekaan markkinahumua ihmettelemään. Näkyy tuo tapahtuma paisuvan vuosi vuodelta, nytkin oli otettu yks uus alue käyttöön ja kojuja oli pilvin pimein, niin myös porukkaa ja välillä eteneminen oli yhtä tuskaa. KePon kadotin kahteen kertaan, toisella kerralla tarvittiin puhelinta, että osuttiin yhteen. Muitten kanssa en ees yrittäny pysyä samassa laumassa.

Jonkusen tunnin samoilun jälkeen mentiin koko sakki kaffelle ja syömään muurinpohjaletut, jonka jälkeen suuntima takasin vanhempieni luo. Jotain tuli ostettuakin, ainakin Miksulle fleecehaalari ja muutama kirja, sellanen paksulehtinen, kirjat jäi tänne meille, että on Miksulla meilläkin jotain luettavaa, poika kun tykkää lukea. Itelle ostin pari vaatekappaletta. Siinäpä ne sit taiskin markkinaostokset olla.

Iltapäivällä poimittiin keskimmäisen kanssa yli kolme kiloo mustikoita ja sen lisäks joku kilon verran karviaisia. No ne mustikat oli pensasmustikoita, ettei me mettän pohjia koluttu kumminkaan. Ilta meni myöhäks, keskiyön pimeinä tunteina ihailtiin täyskuuta KePon kanssa kun rämmittiin aittaan nukkumaan.

Tänään on sit lähinnä syöty ja ajettu kotio. Meikäläisen selkälihakset ei kauheesti ihastuneet marjanpoiminnasta ja päivällä, kun tein jonkun äkkiliikkeen, tuntu vaan kuin lihakset kiljahti ja sen jälkeen selän liikuttelu on ollu aika tuskasta, eikä autossa istuminen mitään herkkua. Poikittaiset selkälihakset otti ja venähti. Saa nähdä mikä on olo huomenaamulla... toivottavasti lihakset tokenee yön aikana.

Koirat oli kuulemma olleet suht kiltisti, mitä nyt riekkuneet makkarissa aamulla anivarhain yms. mitä eivät normisti tee. Ja ai kamala sitä jälleennäkemisen iloa kun tultiin kotio... Nyt on taas rauha maassa ja arki oottaa.

Ei kommentteja: