maanantaina, syyskuuta 14, 2009

Jälkeä, ravia ja ruokahaluttomuutta


Heddalla oli taas tänään pentukurssi, tällä kertaa vuorossa oli jälki, koiran pysäyttäminen ja luoksetulo. Enpä sit oikein mitään osaa kurssikerran kulusta kertoakaan, muuta kun, että Hedda matkusti hienosti mennen tullen ja KePo näytti ihan hyväntuuliselta vielä kömpiessään Heddan kanssa autolle. Mitä ilmeisemmin homma oli pelittänyt ok.

Ja miksen seurannut Heddan tuntia? Otin mukaani Totoron, jonka kanssa sit harjoteltiin taluttimessa ravaamista sekä siinä hiekkatiellä että lähellä olevalla kestopäällystetiellä. Kätkin siinä sivussa nameja mettään ja Totoro sai etsiä ne, Totoro ryömi kaatuneen puunrungon ali ja hyppäsi sen yli, välillä pidettiin ikävää autossa ja haistellakin Totoro sai, tekemisten välissä sitten ravattiin ja seisottiin.

Meitin tavan koulutusnameilla ei oikein mielenkiinto pystynyt yllä, mut kun käytiin nyysimässä kourallinen Heddan jälkinakkeja, niin johan alko työnteko maittaa Totorollekin. Nameja voikin käyttää nyt ihan huoletta Totoron koulutukseen, sillä Totoro on viimein herännyt huomaamaan olevansa mies ja että talossa on juoksunen narttu. Ihanan kauan Totorolla kestikin "aikuistua", oon tosi tyytyväinen. Nyt on hyväsyöntinen Totoro tosi huonosyöntinen... Cello on sentään aina tajunnut sen, ettei äijä jaksa, ellei oo kupu ravittu ja kunto hyvä. Totoro on omaksunut riutujan osan, ainakin tällä erää.

Totoron arvostelu on nyt käännetty ja se menee näin:
Suurikokoinen, hyvin rakentunut, oikea hampaisto, erinomaiset kallon ja kuononselän mittasuhteet, erinomaiset silmät ja korvat, hyvä väritys ja selkä, oikein kiinnittynyt häntä, erittäin hyvät etu- ja takakulmaukset, rodunomaiset liikkeet.

Jos sit vaikka saunaan ja nukkumaan.

Ei kommentteja: