tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Pakkanen paukkuu


Jos oli alkutalvi lämmin, niin nyt on ainakin riittävän kylmää, suorastaan liian kylmää mun makuuni ja auton makuun. Kyllä se kulkupeli käyntiin lähtee, tosin ensin saa istua tovin painamassa vähän kaasua, kun ei hoppa halua käydä tyhjäkäyntiä tossa pakkasessa, raasulla kun ei ole lohkolämmitintä, etelän lämmöstä Suomen säihin aikoinaan muuttanut, mihin sitä siellä etelässä olis tarvinut ja jotenkin jälkiasennus on aina vaan jäänyt ja jäänyt ja jäänyt... Ja KePo nyysi mun pakuni, jossa on lohkot ja sisätilalämmittimet sun muut vermeet ihan pohosen oloja aatellen. Toisaalta ei sekään dieselinä tällasia pakkasia rakasta, että ehkä onkin parempi kun KePo sillä kaahaa, hällä kun on mahdollisuus tuupata auto lämpiämään myös duunin päässä.

Autosta tulikin mieleeni perjantaiaamu... olikohan se perjantaiaamu vai torstai? No sillä ei liene merkitystä. Ajelin duuniin päin kaikessa rauhassa. Veikkolassa poliisit pystyttivät just puhallusratsiaansa kun lähestyin kiertoliittymää. Tossa autossa on ihan kivat soundit, katsastuskelposet kyllä, se nyt tulkoon sanotuksi, ja siinä kun jonottelin kiertoliittymään jouduin tietty kaasuttamaan ja sitten taas jarruttamaan jne. Poliisisetä ryntäsi liikenteen sekaan ja viuhtoi vimmatusti edelläni menevän auton jatkamaan matkaa, kuljettaja kun yritti pysähtyä, ja yhtä vimmatusti viittoi mua pysähtymään. Avasin ikkunan ja olisin voinut vaikka vannoa, että poliisin kasvoille levisi pettynyt ilme ja hänen teki mieli viittoa mut jatkamaan matkaa samantein, mutta pisti sitten kuitenkin puhaltamaan. Näinköhän hällä oli mielessä, että sieltä tulee joku "nuorisogansteri" viritetyn kaaransa kanssa kuuden kupin kumarassa, vaan kuin kävikään: autossa istuukin joku eukko tukka pystyssä.

Pakkanen tosiaan kirjaimellisesti paukkuu, puissa nimittäin. Niinpä tänä iltana Arska tuli hippulat vinkuen sisälle, Arska kun ei paukkeesta ole tykännyt enää erään mökkiepisodin jälkeen, oonkohan mahtanut kirjottaa asiasta, luultavasti, mutten nyt kuitenkaan aio tarkastaa asiaa just nyt.

Muru muuten jätti tänään ekan kerran ruokaa sitten astutuksen. Ihan jonkun kokonen kökkönen oli kupissa ruokailun jälkeen. Oliskohan toi hyvä merkki tiineyttä ajatellen. Toisaalta Muru kyllä söi sen kökkösenkin vähän myöhemmin, mutta yleensä Muru tarkastaa, jos tilaisuuden saa, muidenkin kupit kunhan on ensin huolella tyhjentänyt omansa, että siinä mielessä tää ei ollut ihan normaalia, varsinkaan kun annos ei ollut yhtään normaalia suurempi.

Ei kommentteja: