keskiviikkona, syyskuuta 20, 2006

Viivi ja Viivin korva


Raskas päivä

Viivi oli sitten tänään eläinlääkärissä korvatutkimuksessa. Tai lopulta syynättiin vähän muutakin, eikä ne tulokset tunnelmaa ainakaan nostaneet...

Viivin nielu tutkittiin huolella ja mitä sieltä löytyikään: Viivin nielu on rakennevikainen, siellä on kaikki vähän sikinsokin, eikä ihan silleen kun pitäisi. Asialle ei ole mitään tehtävissä, mutta ei se sinällään Viivin elämääkään haittaa. Tai no sen, että silloin tällöin Viivi saa nuhan tai rohisee. Tämän asian kanssa on kuitenkin eletty tähänkin asti, joten siihen ei maailma kaadu. Ohjeita saatiin ruokintaan ja sen sellaiseen, tältä osin ei siis hätiä mitiä.

Sitten se korva. Viivin korvassa on jokin polyyppimainen kasvain, joka peittää tärykalvon melkeen kokonaan. Sitä ei kuitenkaan tiedetä, eikä osata sanoa, että mikä tämä kasvain on. Näyttää vähän polyypilta, mutta on kuulemma liian pehmeä ollakseen tyypillinen polyyppi, voi silti olla epätyypillinen polyyppi. Toisaalta kasvain voi olla myös jokin epämuodostuma, jos nielun epäjärjestys jatkuu korvassakin. Tai sitten kasvain voi tietty olla pelkkä kasvain tai sitten jotain ihan muuta. Viivin korvatulehdus syntyi siitä kun likaa meni kasvaimen ja tärykalvon väliseen tilaan, sieltä sitä ei kotikonstein saa pois ja eläinlääkärissäkin se vaatii rauhoituksen, eikä ole ihan pippop-juttu.

Tänään Viivin korva putsattiin kunnolla ja Viiviltä poistettiin hammaskivi. Kasvaimelle ei tehty mitään, koska se tosiaan on hyvin syvällä korvassa, kovaa kiinni ja kiinni runsaasti suonittuneessa kohdassa, eikä toisaalta kukaan tiedä, että jääkö kasvain tärykalvon tälle puolen vai kasvaako se läpi tärykalvosta tai miten se on kiinnittynyt ja minne jne., joten sitä ei voi noin vaan yrittää "repiä" irti.

Jos ja kun, enemmin tai myöhemmin, korva pitää operoida, niin operaatio ei ole mikään pieni. Se on suuri leikkaus ja kun emme tiedä, että mitä siellä korvassa on, niin leikkaus on sitten myös sitä tyyppiä, että korva avataan ja jos siellä on jotain katastrofaalista, niin Viivi jää pöydälle, sitä ei enää herätetä entistä huonompaan elämään. Korvaa pitää tietenkin seurata ja tarvittaessa se tutkitaan narkoosissa ja mikäli se vaivaa, niin se tietenkin yritetään operoida.

Nyt Viivin korva on kipeä pari päivää, näin ELL sanoi ja sain korvatipat Viivin oloa helpottamaan. Jos korva sen jälkeen ei Viiviä häiritse, niin seuraillaan ja elämä jatkuu entisellään... toistaiseksi. Mutta jos korva alkaa uudelleen vaivata, niin ollaan isojen päätösten edessä. Ei niissä päätöksissä paljon valinnan varaa ole, se on sitten Herran haltuun.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ikävä juttu. :-(

T: Sari & Peetu