keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006

Blondista punapääksi


Aamu alkoi mukavasti. Seisoin suihkussa ja sain juur levitettyä shamppoon huolellisesti hiuksiini kun totesin, että veden väri alkaa muuttua vähintäinkin epäillyttäväksi. Se voi tarkottaa vaan yhtä primaariasiaa: painesäiliö tyhjenee ja pohjasakka lähtee liikkeelle (sekundaarisyy voi olla pumpussa tai kaivossa tai putkissa tai melkeen missä vaan). Äkkiä huuhtelemaan hiuksia... veden paine laskee koko ajan, läästin päätäni epätoivon vimmalla, vesi enää noruu suihkusta ja muuttuu aivan ruskeaksi, mutta saan kun saankin kutrini juur ja juur huuhdottua shamppoosta. Puhtaiksi en niitä kutsuisi, en parhaalla tahdollakaan, kiva nähdä miltä ne kuivuttuaan näyttävät. Lohdullista, ettei ainakaan pyyhe ei muuttunut ruskeaksi kun kuivasin pääni.

Kaivossa on Luojan kiitos vettä ihan riittämiin, painekytkin vaan teki tenän. Lähden siis töihin niine hyvineni ja jätän KePon ihmettelemään talouden vesiongelmaa. Päivän kuluessa totean, etteivät hiukset todellakaan ole puhtaat, kaikkea muuta. Ne tuntuvat ällöttävän tahmeilta ja päänahka alkaa tunti tunnilta kutista enemmän ja enemmän, onneksi hiukset näyttävät yllättäen ihan puhtailta... no väri on vähän outo, ei ihan blondi enää, enemmän ruosteenpunainen...

Illansuussa keksin, että voisin vaikka ilmottaa Murun luonnetestiin. Kesti tovin ihmetellä, että miten ne testit löytää ja miten niihin voi ilmottautua, mutta asia selvisi lopulta, kysyvä kun ei tieltä eksy. Vielä en tosin ole Murua mihinkään ilmoittanut, iski äkkiä rimakauhu, ja ländereitä ei ilmoitettaviksi olekaan kun Aasa on liian vanha, Arska ja Viivi näkövammaisia ja Cello liian nuori. Jospa vaan työstäisin ajatusta, sanotaan nyt vaikka pari kolme päivää, ja ilmottaisin Murun Jyskälään ja Messariin näyttelemään... Toisaalta Cellonkin vois ilmottaa, mutta molemmissa olisivat sitten eri päivänä enkä ole ihan varma, että jaksanko kahta päivää näyttelemistä peräkkäin.

Eilisistä eläinlääkärin uhreista Aasa näyttää jo ihan oikeasti tosi pal pirteemmältä, voikohan antibiootit vaikuttaa näin nopeesti, Arska taas on normaalia vaisumpi ja Viivi oma viiviöivä itsensä. Puolet kaksjaloista sen sijaan on sairiksella nimittäin KePo ja vanhimmainen. Nuorimmaisen kanssa sinnitellään edelleen ja toivottavasti vältytään kunnon flunssalta, ei näytä kovin kivalta taudilta tämä tämänkertainen malli.

Vesijärjestelmä toimii taas, pääsen pesulle, saan kutinan päänahassa lakkaamaan ja ehkä hiusten värinkin suunnilleen normaaliksi... tai ainakin niin voi toivoa.
Joten saunaan.

Ei kommentteja: