tiistaina, syyskuuta 12, 2006

Lääkäriin, lääkäriin, tänään lähdettiin


Aamulla anivarhain jalkeille ja kotikoneelta yhteys töihin. Ehdin tehdä töitä sellaset 2,5 tuntia ennen kuin lähdettiin eläinlääkäriin. Koirat olivat kyllä aika epätoivoisia, siis nälkäisiä, kun ne oli kehotettu varmuuden vuoksi jättämään ruuatta. Eläinlääkärissä saimme hyviä uutisia, huonoja uutisia ja uutisia, joiden laadusta ei vielä pal voi sanoa.

Ensin hyvä uutiset:
Arska selvisi pelkällä hammaskiven poistolla, etuhampaat käytiin siinä samalla läpi, mutta Arska sai toistaiseksi pitää jäljelläolevat suussaan. Pari niistä on saanut vähän tälliä, mutta ovat kuulemma tukevasti kiinni, eivät heilu, eikä niissä ole reikiä, eikä juurikanavat näkyvillä tms., joten annetaan toistaiseksi olla. Hammaskiven poistoa varten tietty piti rauhoittaa, joten ihan pirteenä ja iloisena Arska ei vastaanotolta lähtenyt, vaikka isommilta operaatioilta vältyttiinkin.

Sitten huonot uutiset:
Aasalla oli alkava tulehdus suussaan, oireista ja verenkuvasta päätellen samaa laatua kuin aikaisempikin tulehdus, johon Aasa oli kuolla. Maksa-arvot heittää kuten viimeksikin, kaliumia on liian vähän ja oli verenkuvassa vielä jotain muutakin, jota en nyt jaksa muistaa enkä luntata papereista. Tilanne ei kuulemma kuitenkaan ole katastrofaalinen. Seuraillaan ja toivotaan, että kun tulehdus huomattiin näin aikaisessa vaiheessa, niin menisi ohi yhdellä antibioottikuurilla. Siis Aasalta putsattiin suu, poistettiin hammaskivi ja antibioottikuuri päälle. Nyt ei voi kun toivoa parasta ja pelätä pahinta.

Ja sitten uutiset, joista ei vielä tiedä mihin kastiin kuuluvat, hyviltä eivät kuitenkaan meikäläisen korvaan kuulostaneet:
Viiville ei tänään tehty mitään, ellei tekemiseksi lueta sitä, että korvat tutkittiin. Enempää ei tänään voitu tehdä, koska paikalla ei ollut "korvaspecialistia". Viivi menee ens viikolla uudestaan: samalla narkoosilla poistetaan hammaskivi, tutkitaan korva tarkemmin ja tutkimuksen perusteella sitten päätetään, että pitääkö Viivin korva leikata. Korva ei ole normaali, vaan korvassa on jonkinlaista kudosmuodostumaa tärykalvon edessä, jos nyt oikein käsitin. Se mistä tuo muodostuma on tullut... onko se ollut siellä ja aiheuttanut lopulta tulehduksen vai onko tulehdus aiheuttanut muodostuman... 20.9 ollaan siltä osin ehkä viisaampia. Tällä hetkellä tilanne on se, ettei Viivi kuule toisella korvallaan paljoakaan, jonka olen kyllä huomannut ja se oli yksi syy miksi halusin Viivin jälkitarkastukseen. Akuuttia tulehdusta korvassa ei juur nyt ole.

Sellasia uutisia tällä kertaa. Että ei kun eteenpäin sano mummo lumessa.

Ei kommentteja: