sunnuntaina, toukokuuta 30, 2010

Kurssia, kurssia, kurssia vaan

Ihan ensin, ennen mitään muita löpinöitä,
SYDÄMELLISET ONNITTELUT UNNALLE, Tarulle ja Nannalle!!!!
Unna Joensuussa lauantaina PN2 kera varaSertin ja sunnuntaina PN4.

Sit muihin juttuihin. Näköjään oon kirjottanu tiistaina viimeks, melkeen viikon oon siis saanut tuhrattua jonnekin... minne? Muisti palaa pätkittäin ja projektit liittyy valokuviin. Läppäri takkuaa aika lailla tätä nykyä, josta syystä jotain ois sille tehtävä. Vävypoika jo lupas sitä laitella, vaan sen verran oon nörtti itekin, etten päästä nörttiä koneeseen käsiks ennen kun kaik tärkee on turvassa. Tai onhan se tavallaan, ulkoisella kovolla on kopiot, vaan haluanpa poltella kamat myös devareille.

Olen siis kahlannut läpi vanhoja valokuvia, plärännyt ja lajitellut, poistanutkin osan, loput sit arkistoinut ulkoiselle kovolle, jotta ovat sieltä nopsaan haettavissa ja polttanut varmuuskopiot devareille. Hidasta hommaa, varsinkin kun välillä on ihan pakko jäädä kattelemaan vanhoja kuvia... Että ei se projekti vieläkään lopussa ole.

Siinä devarin rapistessa asemassa olen sit yrittänyt siistiä sähköpostilootaa. Nykyään mulla on siellä vähän toisenlainen kansiointi, helpompi poistaa tarpeettomat, mut tarttis ehtiä käydä läpi ne "vanhatkin postit". Miten sitä ei vaan voi het miettiä mitä millekin viestille tekee ja toimia sen mukaan, miks niitä pitää kerätä. No tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.

Viikonlopun puolestaan vietin kurssilla. Molempina päivinä alotus oli ysiltä, lauantaina lopetettiin joskus neljän pintaan ja sunnuntaina vähän aikasemmin. Rankkaa oli, tosi rankkaa, mut olipa ihana tavata vanhoja tuttuja ja kuunnella hyvää luennoitsijaa. Pal tuli uusia oivalluksia, vaikkakin lauantaina kotimatkalla mietin, että hyväksyykö sitä nyt koiriensa tohelluksia paremmin kun TIETÄÄ mistä ne johtuu. Vähän epäilen, mutta onpa monelle jutulle nyt selitykset, jotka voi kybällä allekirjottaa, oma lauma todistaa väitteet mulle kiistatta.

Vietin siis viikonlopun rotutuntemuskurssilla. Ja kun en nyt jaksa sen enempiä asiasta selittää, niin lainaan kurssin "mainostekstiä":

Ihminen on melko lyhyessä ajassa kehittänyt suuren määrän erilaisia koirarotuja. Koirarotujen kokovaihtelut ovat tiettävästi suurempia kuin minkään muun lajin sisällä. Eroavatko rodut merkittävästi toisistaan? Jos olet joskus ihmetellyt, miksi koirakirjan hyvät neuvot eivät päde sinun koiraasi, tässä saattaa olla vastaus siihen.

Rotutuntemus eri näkökulmista

* Rotukäsitteen määrittelyä
* Roduksi kehittyminen
* Ympäristön vaikutus roduksi kehittymisessä
* Eri koirarotujen domestikaatioaste
* Koolla on merkitystä
* Erilaisia rotujakoja
* Koiran 7 perustyyppiä
* Rodun työtausta
* Rodun metsästysprofiili
* Rodun vartiointiprofiili
* Rodun impulssikontrolli

Ikuinen opiskelija löysi kurssilla myös esitteen uudesta kurssista, jolle haluaisi osallistua... Kun illalla kerroin kurssista KePolle, niin KePon kommentti asiaan oli, että no kai siellä jossain voi yöpyä... Että jos tästä sit pistäis "paperit vetämään" seuraavalle kurssille, tai ehkä mä nukun ensin yön yli ja ilmottaudun vasta sitten.

1 kommentti:

JoHa kirjoitti...

Onnittelut Unnan menestyksestä myöskin kasvattajalle; on se kaunis tyttö :)