sunnuntaina, toukokuuta 09, 2010

Terveellisiä elämäntapoja

Äitienpäiväviikonloppu mennä vilahti hups vaan. Lauantaina käytiin viimein ostamassa Ikeasta pari porttia kokeiluun, oviahan meillä ei tueta. Pari porttia ei tietenkään riitä, mut kun haluttiin varmistaa, että portit on näppäriä asentaa ja käyttää, ennen kuin niitä ostetaan koko liuta. Ensimmäinen asennettu portti vakuutti, joten jos vaikka alkavalla viikolla ehtis käydä hakemassa muutaman portin lisää.

Sit kun kerta shoppailemaan lähtee, niin kaik paikat on kierrettävä, varsinkin kun joka paikassa oli muka jotain mielenkiintosta. Osa jäi ostamatta, eivät olleet ihan sellasia kun mainoksen perusteella oli aatellut ja osa jäi ostamatta kun ei tavaraa enää ollut ja niitä en onneks muista, jotka jäi ostamatta kun ei muistanut. Kovin pal mitään "ylimäärästäkään" ei onneks mukaan tarttunu, paitsi Pupin hirvi ja Heddan rottatouille.

Heddan juoksu lienee viikonlopun kunniaksi ollut "herkkuhetkissään" ainakin jos Cellon ja Totoron jodlauksesta voi jotain päätellä. Kiitos apinaduon ei äitienpäiväaamunkaan tarvinut nukkua kun puoli kuuteen, sit se meno alko. Sitkeesti roikuin kyllä punkassa pitempään, mut nukkumisesta ei oikein voi puhua.

Äitienpäiväruokavalio oli varsin leivonnaisvoittonen täydennettynä lauantain leffaillasta jääneillä nameilla ja perunalastuilla... Vanhimmainen oli leiponut sulkaa-jonkun (arvatkaa vaan muistanko mikä se oli hienolta nimeltään), keskimmäinen oli leiponut upean täytekakun (kuvat on edelleen kamerassa...) ja nuorimmainen oli leiponut suklaakakun kermakuorrutuksella ja ihanaisia muffareita. Kaikki leivonnaiset tietty syntisen hyviä. Vanhimmainen teki mulle onneks paitsi aamupalan myös päivällisen, muuten oiskin tainnut syömiset jäädä leivonnaisiin.

Greta on tarkka siitä, että vettä on aina saatavilla, saattaa haukkua, jos kuppi on tyhjä. Sunnuntaina, kun kaksjalat söivät kakkujaan, Greta vietti aikaansa tarhassa Murun ja Tiukun kanssa. Vesikuppi tietty tyhjeni, eikä ihan syytön liene Tiuku, joka on päättänyt juosta ees taas vesikupin yli (täytyy hankkia joku juottokaukalo kai...) aina kun vaan joku hyvä tekosyy löytyy. Seurailin ikkunasta kuin Greta kaivo tyhjenneen vesikupin (pesuvati) renkaan sisältä ja kanto keskelle tarhaa ja kun ei se siinä omia aikojaan täyttynyt, niin alko kaivella koloja maahan. Kaipa se aatteli, että kun tarpeeks syvälle kaivaa, niin vettähän siihen monttuun nousee.

Ja jos nyt joku aattelee, että ihan epistä kun leot oli tarhassa ja länderit sai juhlia, niin ei se ihan niinkään mennyt. Arska ja Viivi kököttivät takkahuoneessa, Arskalle kun pikkulapset on nykyään myrkkyä tai Arska pikkulapsille, ihan kuin päin haluaa asiaa ajatella, niin eristysselliä pukkaa aina kun Miksu tulee käymäsilleen. Viivi on sit sijaiskärsijä, sehän nimittäin kyllä tulee juttuun Miksun kaa, mut kun en Arskaa yksin halua jättää. Hedda puolestaan oli yläkerrassa potemassa juoksuaan (ja miten musta tuntuu, että Pupikin oli siellä) ja Cello ja Totoro lähinnä kuolasivat keittiön portin edessä, että josko vaikka näkisivät ees vilauksen ihanaisesta Heddasta. Saatiin siis nauttia kerrankin kahvipöydän antimista ihan rauhassa.

Jaa, siinäpä ne tais olla viikonlopun aikaansaannokset, joskohan alkava viikko ois vähän ahkerampi...

Ei kommentteja: