keskiviikkona, toukokuuta 19, 2010

Ruokaa, ruokaa, enemmän ruokaa

Tänään Hedda pääsi viimein ulos poikienkin kanssa, taluttimessa tosin nyt ens hätään. Totoron mielestä asiat on ihan bueno, eikä sitä Heddan takamus jaksanut kiinnostaa paria nuuhkailua enempää. Cello sen sijaan oli ihan vakuuttunut, että kyllä sillä Heddalla täytyy juoksu olla, joten käsilaukkua tuli päin näköä ja sen halusinkin nähdä, että myös Hedda on sitä mieltä, että juoksut on nyt juostu, ei vaan me kaksjalat. Jatkossa uskaltaa ehkäs sitten päästää ulos jo taluttimettakin.

Tänään oli "koiranruokapäivä" eli siis haettiin kuukauden muonat kotio, sen enempiä ei näin kesäaikaan arvaa keräillä, ettei säkit keräile ötököitä. Kuukauden satsi mahtuu tynnyreihin, jotka on pinottu eteiseen, ovat siis niitä näppäriä "sivusta ladattavia", jotka voi pinota päällekkäin.

Ländereille ostinkin kesää vasten säkin light-ruokaa, rantakuntoon nääs. No oikeesti Cellohan on ahne ja söis varmaan vaikka kuin pal, Hedda on vähän samaa sarjaa, Arska on pikkasen pyöristynyt iän myötä, ei tosin pahasti, ainoa laiheliini on Totoro, joka taas laihtui kiitos juoksusten narttujen eli Heddan ja morsio Millin. Ei siis tee pahaa, jos on vähän laihempaa ruokaa säkillisen verran, katotaan sit taas tilannetta kun seuraavan säkin hankinta on ajankohtanen.

Niin ja onhan ländereissä pari poikkeustakin: Viivi syö peura-perunaansa, eikä tarvinut vielä uutta säkkiä. Pupi puolestaan syö neuta ja ostin Pupille noin kuukauden satsin, joka tarkottaa 10 pötköä. Niitten tunkeminen pakastimeen oli kyllä aika urakka...

Muru ja Greta jatkavat Giant Adultilla, mut Tiukulle vaihdettiin ruokaa. Tällä kertaa otettiin puheeksi Tiukun turkin laatu ja iho-ongelma ja het meille suositeltiin lohi-perunaa, se kuulemma auttaa erityisesti "huonoon" ja huopuvaan turkkiin. Otetiin sit säkki kokeeks, katotaan kuin käy. Öljylisää annetaan siitä huolimatta ihan kuten koko laumalle muutenkin.

Kun aurinko paistaa, niin tulee oltua pal ulkona, joten "sisäjutut" jää. Sain silti päivitettyä uusia kuvia Jermusta kotareille ja Röllin ja Zorron kuvat on viimein tulossa, ehkä jo huomenna... Vielä jos sais raahattua trimmipöydän (ihan kun se ois suurikin työ) ulos, niin vois siistiä ländereitä. Ainakin Viivi, Pupi ja Totoro kaipaa siistintää ja Heddan turkin vois nyppiä kokonaan. Arskan vois ajella lyhyempään kuosiin, mut se ei onnaa ulkona, ja Cello on edelleen silittämättä siisti.

Ei kommentteja: