keskiviikkona, toukokuuta 05, 2010

Ihan terve äijä

Arskalla oli sit tänään "äijätarkastus"; kuunneltiin, kopeloitiin, otettiin joku perusverenkuva sekä putsattiin ja syynättiin hampaat. Keuhkot ja sydän ok, veriarvot ok. Hampaissa ei ollut paljoa hammaskiveä, värjäymää kyllä, mut se on vaan kosmeettinen haitta se. Yhtään hammasta ei tarvinut poistaakaan, vaikka vähän pelkäsin, et loputkin etuhampaat lähtee. Rokotukset laitettiin kuntoon. Lopputoteamuksena Arska-äijä on terve kuin pukki. Hyvillä mielin lähdin siis kotio.

Arska ei ollut kovin hyvillä mielin, rauhotuksen jälkeinen krapula vaivas ja takajalat ei tahtoneet toimia silleen kun Arska halus. Vähän oli äijä muutenkin pihalla kun lumiukko. Tällasissa tilanteissa sokeuden aina huomaa, on enemmän sekasin kun noi näkevät. Ruoka kuitenkin iltasella maitto, tosin Arska oli sitä mieltä, että sapuskaa ois voinut olla enemmänkin, vaan kun ohje kuului, että vähän pehmeää ruokaa sai antaa, niin eihän sitä nyt sentään täyttä annosta...

Totoro, joka on sekasin kun käkikello, pääkin kun Haminan kaupunki ja kuulo kadonnu, joutu hormonipillerikuurille. Ymmärrettäväähän sekoilu siinä mielessä, että tyttöystävä tuli, oli ja lähti, lyhyt ja kiihkeä romassi tais ottaa koville. Sit alko Heddan juoksut. Koipi on noussut ihan mihin sattuu ja sisälle myös, eikä mitenkään harvaksiin, eikä asiaan vaikuta, vaikka on saatu ite teosta kiinni ja annettu ymmärtää, että tuohan nyt ei ole sallittua ollenkaan.

Lopulta soitin eläinlääkärille ja kysyin, että mitäs tehtäis kun en pallejakaan, ainakaan ihan vielä, välittäis poistattaa. Nyt poika sit popsii pillereitä 10 päivän kuurin, jonka jälkeen pitäis olla Heddan juoksutkin lopuillaan, ainakin Cellon jodlaamisesta päätelle (ja mun laskuoppini mukaan) h-hetket alkaa olla käsillä. Ehkä meno meillä sit vähän rauhottuu... Juu, edelleenkään en voi suositella länderiuroksia ja -narttuja samaan huusholliin, ellei jommatkummat ole leikattuja.

Viivi jakselee tätä nykyä tosi pirtsakasti. Rohisee kyllä jonkin verran, mutten vielä olekaan sitä viimosta keinoa eli ilmankostutinpuhdistinta makkariin hankkinut. Ilmalämpöpumppu putsaa kyllä ilmaa muualla kämpässä. Ruoka Viivillä on taas tätä nykyä kuivamuonaa, peuraperunaa, siihen loraus Nutrolin Senioria. Makupalat kalkkunaa, kanaa tai pupua, ei muuta. Viljatuotteita ei anneta, nautaa ei anneta, eikä ees sikaa.

Viivin rokotusten suhteen en sen sijaan ole tullut hullua hurskaammaksi, vaikka kahdelta lekurilta kysyin asiasta. Eivät nuo mitään osanneet sanoa siitä miten Viivin rokotukset pitäis hoitaa, ettei tulis mitään reaktioita kuten viimeks. Täytyy sit kai vaan käydä ne rokotukset hakemassa ja kattoa kuin käy...

Ei kommentteja: