torstaina, maaliskuuta 18, 2010

Kuu kiurusta kesään

Kuulemma eka kiuru on nähty, näin mulle väitettiin, että "kuu kiurusta kesään", joskin sitä on just tällä hetkellä erinomaisen vaikea uskoa kun lunta vaan pukkaa lisää ja sitä on pihalla jo metrin kinos. Ehtiikö se sulaa ennen elokuuta??

Viikko on vilahtanut tuossa tuokiossa. Tänään kun sanoin, että onneks huomenna on perjantai, niin vanhimmainen totes, että TAAS. No nää asiathan on niin kun niitä kattoo, että taas tai vasta. Ja voihan se olla oikeeseenkin aikaan, ei taas eikä vasta.

Tiistai mulla menikin omissa harrastuksissa, koirattomissa. Kuukauden flunssatauon jälkeen sain itteni raahattua salille ja sen tauon kyllä huomas, jotenkin kaikki paino äkkiä pal enemmän kun ennen ja jossain piti vähentääkin normipainoja ja hikikin tuli ihan eri malliin. Salilta sit luennolle ja sit vasta kotio. Keskiviikkona puolestaan pyöri normi arki; pyykkiä, takkauunin lämmitystä, ruokaostoksia, ei mitään ihmeellistä eikä maatamullistavaa.

Tänään koukkasin Nlan kautta kotio, kävin hakemassa kuukauden ruokasatsin NEU:ta, kolmee eri sorttia, katotaan mikä ois ehkäs paras. Kolme koiraa siirtyy näillä näkymin pois kuivamuonalta, loppuporukka jatkaa nappulalinjalla.

Viivin nielu menee pahempaan kun se syö kuivamuonaa ja on siis taas pahempi kun testattiin yhtä merkkiä, jota liikkeessä suositeltiin. Kunhan saan Viivin nielun taas rauhottumaan, niin kokeilen jossain välissä esim. peura-perunaa tai jotain sellasta... tai sit en kokeile, katotaan. Toisaalta helpottais, että ois joku "vararavinto", jos joskus unohtaa ottaa pakasteet sulamaan (NEU-pötkö ei todellakaan sula hetkessä) tai on vaikeuksia saada NEU:ta. Toisaalta Viiville sopii Hill'sin purkkiruoka, että ehkä se sitten ois kuitenkin se vaihtoehto.

Pupi siirtyy NEU:lle, koska sillä oli rakossaan jotain sakkaa. Ei kuulemma kiviä eikä kiteitä vaan jotain pehmeetä sakkaa. Rakko huuhdeltiin ja yritetään nyt ennaltaehkäistä sakkautumista siirtymällä pois kuivamuonasta. Sakka oli kuitenkin laadultaan kuulemma sellaista, ettei sitä voi ehkäistä esim. virtsakiteitten ehkäisyyn tarkotetulla kuivamuonalla, joten tätä me nyt sitten kokeillaan.

Ja koska yksi pötkö NEU:ta riittää kolmannellekin, varsinkin kun Viivin pitää laihtua, niin Arska matkustaa siivellä ja saa siirtyä syömään NEU:ta. Jos sitten näyttää, että tytöt laihtuu (liikaa) ja pötkö ei riitä kolmelle, niin Arska siirtyy takasin nappulaan tai sitten osittain nappulaan. Katellaan.

Illalla oltiin Gretan kanssa arkitottiskurssilla ja voi minkä sään joku oli tilannut, aivan kammottava. Lunta tuli vaakatasossa ja tuuli puhalsi, että sukat pyöri jaloissa. Olin kyllä pukenut kunnolla, mut siitä huolimatta puolessa välissä tuntia tuli kylmä. Ryhmän koirista suurin osa tärisi ja paleli (omistajista puhumattakaan), lapinkoiraa ei sää näyttänyt juur haittaavan, vaikkei tuo näyttänyt säästä nyt mitenkään ilahtuvankaan. Vaan Greta, Greta näytti kaikille, että tuulessa ja tuiskussa on IHANAA, se kelli hangessa, makaili maassa ja nautti olostaan.

Tekemiset oli sit mitä oli, välillä Greta muisti, että niin joo, täällä oli tarkotus tehdäkin jotain, välillä korvat meni tukkoon. Luoksetulo oli ainoa loistavan upea, se ainoa liike, josta aattelin, että mihinkähän Greta mahtaa kirmata, varsinkin kun lihapullia ei kotona ollut. Vaan neito kirmasi korvat lepattaen luokseni ja kiersi eteeni (odotin selkä Gretaan päin jännityksellä mitä tuleman pitää). Eikä ees KePo kentän laidalla haitannut suoritusta.

Kotona ootti onneks kuuma ruoka ja kuuma sauna, siitä kiitos vanhimmaiselle. Kun sai popsittua lämmintä ja sit lämmiteltyä saunassa, niin sai ittensä ees melkeen sulamaan. Oiskohan pitänyt nauttia vielä se kuuma rommitoti. Lauantaina ois sit hakumettä, toivottavasti sää on aurinkoinen ja lämmin...

Ei kommentteja: