torstaina, maaliskuuta 11, 2010

Kuka syö ja kelle maistuu

Selkä pelittää jo paremmin, lonkka vaan kinnaa, se tosin voi johtua punkasta, sille tarttis ehkä tehdä jotain (lue: hommata uus patja)... tai sit mun tarttis poistaa koiria punkasta, meinaan kolmen koiran muumiointiryhmä pitää huolen, etten pal öisin kääntyile. Sitä kun on yks mahaa vasten, yks jalkataipeessa ja yks niskassa, niin on aika paikoilleen sidottu. Ehkä kesähelteet karkottaa ne lattialle...

Mulla on tosi pitkään ollut melko huonosyöntisiä ländereitä ja pitkään aattelin, ettei länderistä edes saa syötettyä lihavaa kun parhainkaan herkku ei maistunut kun muutaman päivän, jos sitäkään, eikä sillonkaan päälle kylkien.

No toisin on asiat tätä nykyä. Hedda on tosi hyväsyöntinen ja söis kyllä ittensä tuhtiin kuntoon, ellei annosta mitottais Heddan mittojen mukaan. Totorokin syö loistavasti (ellei lähistöllä ole juoksunarttuja), tosin luulen, ettei herra söis päälle kylkiensä kumminkaan, jättää nimittäin nytkin aina välillä, on kyllä tarkka ruoka-ajoistaan ja ilmestyy yleensä iltasella jo kuuden aikoihin tuijottelemaan, että joko sitä ruokaa sais. Saattaa istua napottaa kärsivällisesti vaikka kuin kauan ja tuijottaa, yrittää ilmeisesti saada meikäläisen ajatuksen voimalla liikkeelle.

Arska syö itelleen sopivasti, pyöreästä ulkomuodostaan huolimatta Arska ei ole lihava, Arskalla on vaan niin pörrö turkki. Tietty vanha koira ei enää ole niin kuiva ja napakka kun nuorempi, mut ehdottomasti Arska ei ole lihavakaan. Viivi lihoa pönähti kun oli kortisonikuurilla ja siitä ylimäärästä osa on vielä tallella. Tarttis sellanen kilon verran saada pois. Kortisonikuurin aikana Viivi söi päälle kylkiensä ja vähän sitä taipumusta Viiville myös jäi, liekö mahalaukku venynyt tai jotain.

Länderiahmatti sitten, sekin meiltä löytyy, nimittäin Cello. Oon joskus kokeillut ja Cello söis varmaan just niin pal kun sille antais, se mähkii vielä sittenkin kun kyljet jo pullottaa ihan silmällä havaiten. Ja ruuan maukumisen Cello alottaa het kuuden maissa ja jatkaa sitä siihen asti kun ruokansa saa. Onneks jokainen saa oman annoksensa enkä anna kenenkään annoksen jämiä toiselle, joten paino pysyy Cellollakin kurissa. Tai joo, länderien jämät saa kerpeleet, mut se ei niitten annoksissa näy eikä tunnu muutama nappula.

Ja kerpeleethän sit kyllä söis ja mitä vaan, enkä tiedä kuin pal, niitten kanssa ei koskaan oo ollut ongelmaa niin päin, ettei maittais, niin päin kyllä, että söisvät vaikkas kuin pal vaan, jos annettais. Vaan jos kellä, niin kerpeleillä se ruoka-annos on tarkkaan laskettu, eikä ylimäärästä saa.

Menipä tää nyt ruokasaks, vaan haitanneeko mitään.

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

Tikkikselle maistuu myös kaikki, ja hyvällä ruokahalulla, liekö syynä yksi ahmatti joka vetää siinä vieressä antaumuksella =D
Hoikkaa poikaa on kyllä vieläkin, pitäiskin punnita taas että mitä se vaaka näyttää.

Oli kiva juttu ja kuvat Länderilehdessä! Oliko ne pentuset muka noooin pieniä ja pulleroisia, ei uskois!