tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

Aamurutiineja ja koiratanssia


Tää päivä ei käynnistynyt yhtä ripeesti kun eilinen, väsytti pal enemmän. Osasyy lienee, että heräsin ekan kerran joskus ennen neljää. Mihin, en tiedä, ehkä siihen kun Arska pomppasi alas punkasta, torkuin, Arska tuli punkkaan, torkuin, Viivi komensi jotakuta, ehkä Arskaa, en jaksanut herätä riittävästi, kuitenkin riittävästi komentaakseni Viiviä, torkuin taas, heräsin neljä jalkaa naamallani, Totoro nukkui selkä KePoa vasten, jalat mun naamaani vasten, tuupin Totoroa, torkuin, heräsin kun nukuin selällään Totoron pää kaulan päällä, Totoron pää alkaa jo painaa aika paljon, torkuin, heräsin kun kuorsasin, KÄÄK, käännyin kyljelleen ja nukuin kunnes kello soi.

Nappasin Totoron kainalooni, Arska lähti mukaan, muut eivät korvaansa lotkauttaneet (KePo on iltavuorossa). Kömmin kylpytakissa pihalle. Tuota pikaa Arska ja Totoro olivat jo menossa sisälle, taapersin perässä ja vein pojat jatkamaan uniaan, kahmin samalla vaatteet kainalooni ja suljin makkarin oven. Jääkaappi oli tyhjä, leipälaatikko oli melkeen tyhjä, en raatsinut ottaa viimesiä, jotta tytöillä on jotain syötävää kun heräävät. Siis ei aamupalaa ellei aamupalaksi lueta yhtä Evolus-mitä-lie-pikkupurkkia ja kahta kalaöljykapselia. Päätin aamupalan sijaan istua tovin sohvalla, duuniin kun ei pääse sisälle ennen seiskaa. Lopulta olin unohtua nuokkumaan siihen sohvalle...

Puol kasin jälkeen luovuin suuresta paastoan aamupäivän ajatuksesta ja kipitin duuniruokalaan, ostin terveellisen sämpylän, juustosämpylä, välissä rasvaa, makkaraa ja juustoa, sekä hain terveyskahvin, mikähän sen nimi nyt olikaan, sisältää kahvia, maitojauhetta ja kaakaota, ja ei kun aamupalaa syömään .

Iltapäivällä paarustin kotio ja kas kummaa kukaan ei tosiaankaan ollut käynyt kaupassa, nuorimmainen oli onneks keittänyt mulle sumppia, muita ei kotona ollutkaan. Tempasin kupillisen kahvia ja painelin kiukuspäissäni (juu'u kiukuspäissäni, se täytyy tunnustaa, kun kerta olin pyytänyt KePoa käymään tyttöjen kanssa kaupassa) sohvalle pitkälleen ja vetäsin pikku päiväkuolat. Heräsin ja kömmin pihakeinuun nuokkumaan.

Cellon kanssa selvittiin sentään koiratanssiin ajoissa ja ihan pirteinäkin, Cello suorastaan ylipirteenä... Paikalla oli koko "normaalipoppoo" ja tällä kertaa tehtiin jonkun englantilaisen koiratanssin tasotestin liikkeitä tyyliin "katotaas kuin pitkälle pääsette", päästiin muuten kaikki yllättävän pitkälle. Alku meni Cellon kanssa suorastaan loistavasti, mutta siinä kohti alko puntit tutista kun Cellon piti pujotella jalkojeni välistä kun kävelen, se ei todellakaan ole Cellon lempiliikkeitä ja piti vielä selvitä ilman makupaloja... vaan me selvittiin siitä selvittiin siitä seuraavankin tason liikkeestä, jossa ensin kuljin eteenpäin ja Cello pujotteli jalkojen välistä, sitten peruutin ja Cello pujotteli jalkojen välistä. No vähän se oli sellasta koikkeloimista, mutta pääasia, että onnistui.

Kaikkineen olen tosi tyytyväinen Cellon edistymiseen, niin vähän on kuitenkin harjoiteltu. Tänään Cello jaksoi jopa keskittyä liikkeisiin, siis enemmän kuin kaksi sekuntia kerrallaan, tosin pidin Celloa irti, jotenkin se menee paremmin irtonaisena kun kytkettynä, sama on muuten Arskan kanssa jäljellä.

Totesin tänään, että joudun elokuussa tekemään valinnan; joko Cellon kanssa koiratanssiin tai sitten Totoron kanssa hakutreeneihin. Pannahinen mikä paha valintatilanne. Tosin kotio ajaessani tein alustavan päätöksen, joka toki voi vielä muuttua, että mennäänkin Totoron kanssa pentukurssille, se on edellistä pentukurssia pal laajempi sisältäen jäljestystä, kaupunkikävelyä, agilityä yms. muuta mukavaa, ja siitä jatketaan pentujatkolle, jos kurssi vaan järkätään. Mietitään hakua sitten myöhemmin. Cello puolestaan jatkakoon koiratanssin nonstop-ryhmässä ja Arska menee sille jälkijatkolle. On siis alkusyksyn tekemiset taattu: tiistaisin koiratanssi, keskiviikkosin pentukurssi ja torstaisin jälkijatko. Näillä eväin "päästään" lokakuun alkuun, sen jälkeen keksitään jotain muuta tai pidetään talvitaukoa.

Vaan nyt saunaan.

Ei kommentteja: