perjantaina, elokuuta 04, 2006

Aarrekätköjä ja putoilevia hampaita


Perjantai, viimein. Kyllä lomanjälkeinen viikko vaan tuntuu pitkältä ja rankalta, ei sen takia, että se olis tavallista pitempi, eikä sen takia, että se olis tavallista rankempi, vaan sen takia, että lomalla on tottunut valvomaan myöhään ja nukkumaan pitkään ja äkkiä onkin noustava aikasin. Vaan eiköhän ens viikko mene jo vanhalla rutiinilla.

Ja se hammas, joka muutama päivä sitten irtosi ja laitettiin paikalleen. Juu se irtosi taas tänään. Ärsyttävää. Mä en voi enää ikänään luottaa siihen hampaaseen. Mä vähän luulen, että pyydän hammaslääkäriä paikaamaan hampaan, jättämään sen matalammaksi kun muut siinä ympärillä, hiiteen keramiikka. Eihän tätä jaksa kukaan, että hammas irtoaa vähän väliä, vaikkei edes syö mitään kovaa. Ja kiva taas maanantaiaamuna metsästää hammaslääkärin aikaa. Ohhoijaa. Nyt täytyy vaan toivoa, ettei sitä osaa hampaasta, joka vielä on omaa ja suussa, ala särkeä...

Illalla tuli lähinnä siivoiltua. Siinä riitti koirillakin ihmettelemistä kun ryhdyttiin selvittelemään ulkoeteisen salaisuuksia. Sinne oli kertynyt jos vaikka mitä ja kaikkea kummaa. Löytyi savuluu, rouheluita, pari kuivaa kalkkunan kaulaa, juoksuhousut, pallo, pari kaluttua poron luuta, jne. Vaan olipa ländereillä tekemistä kun haistelivat joka tavaran huolellisesti ja seurasivat silmä tarkkana, että minne mikäkin löytö kätkettiin uudelleen löydettäviksi.

Luulenpa, että suunnataan tästä koirien kanssa unten maille, jotta koirat jaksavat herätä ja haukkua vanhimmaisen kamun, joka sapuu meille joskus kolmen neljän aikaan aamuyöllä ja jaksavat herätä uudestaan taas kuuden maissa haukkumaan keskimmäisen, joka tuo Arosan hoitoon kun ovat lähdössä koko päiväksi reissuun.

Tuulensuojasta hyvää yötä!

Ei kommentteja: