torstaina, tammikuuta 21, 2010

Naks-naks-naksu


Greta pääsi tänään kylpyyn. Neito on nyt pesty kahteen kertaan, että luulis tuon näytelmiin kelpaavan. Tosin vanhimmainen uhkas jynssätä Gretan vielä kerran... Huh! Onhan tuo sellasen tunkkasen hajun jostain saanut turkkiinsa, muttei kyllä enää mun mielestäni tuoksahda kun korkeentaan kosteelle koiralle. Vaan en puutu tohon lajiin, kun en kerran Gretan porstausta hoidakaan.

Päätin myös testata Gretan nopeeoppisuutta ja kyllähän siinä on neito, jolla lanttu leikkaa ja pää on ehkä vähän turhankin terävä. Tuota pikaa Greta tajusi mitä naks-ääni tarkottaa ja tuota pikaa Greta tajusi, että naksahduksen kuullaakeen täytyy seisoa. Tähän asti Greta on tarjonnut istumista aina ja sitkeesti. Nyt saatto pistää takamuksen maahan, kokeili jopa saako namin istumalla terhakasti vai rönöttämällä lonkan päällä, lopulta ymmärsi, että seisoen namin saa. Tästä on hyvä jatkaa, enkä edes kuvittele homman toimivan viikonloppuna Turussa.

Käytiin me ulkonakin, huolimatta -18 asteen "lämpö"tilasta. Seisominen meni yllättävän hyvin, kun aattelee, että harjotusta oli takana minimaalisesti. Vaan ravaamista ei oikein päästy kokeilemaan, kun pihassa on niin pal lunta, ettei voi juoksemista harjotella, ja Lepikontiellä on niin liukasta, että itteä hirvitti, ja Gretalla on vauhtia niin, ettei hitaampi perässä pysy, sillä Gretahan on iässä, jossa puoliteho on tuntematon käsite. No menee kun on mennäkseen ja ehkä sit seuraavassa näytelmässä Greta jo osaakin liikkumisen jalon taidon, siis tahdissa, jossa handlerikin pysyy perässä.

Länderien osalta päivä oli sitä luokkaa, että uhkasin kaikkia poikia pallien poistolla. Tai no, Arskalta niitä ei enää voi poistaa, mut Cellolta ja Totorolta kyllä. Jostain syystä Totoro on sitä mieltä, että Heddalla on juoksu (ei ole, eikä ole kellään leollakaan, ihan vasiten tarkastettiin tilanne, eikä luotettu "ei pitäis" -fiiliksiin) ja Cellon mielestä taas juoksu on joko Viivillä tai Pupilla (molemmat kohduttomia, joten ei juoksuja, se on varma se). Arskan mielestä se juoksu vois olla vaikka Cellolla...

No tää tilannehan ei oo omiaan rauhottamaan menoa laumassa, ei ollenkaan. Ei meillä mitään tappeluita ole, mut jatkuvaa jurinaa ja häsläämistä kyllä riittää. Ja sitten se asia, joka eilen kruunasi kaiken: Totoro keksi, että HÄNpä merkkaa kaikki nurkat omikseen, enkä tietty saanut kertaakaan itse teosta kiinni. Paha ois muuten ollut sanoakin kuka sotkut sai aikaan, mut kun kaks muuta uroksen ketaletta pyöri omissa jaloissa, niin ei jäänyt vaihtoehtoja, Viivikään kun ei vielä ole oppinut sentään niin hyvin jalkaa nostamaan (yritystä on), että osuis yhtä korkeelle kun pojat. Hedda puolestaan keksi pyöriä kaikkien (lue: Arskan ja Viivin) edessä pitkin lattioita ja samalla lirautella "mielistelypissoja" vähän sinne ja tänne. Kumma kun ei me kaksjalat tästä kaksikon pissirallista hirmuisesti riemastuttu.

Joskus, ihan joskus, sitä kyllä miettii, että oisko elämä koiritta kuitenkin jotenkin auvoisempaa...

1 kommentti:

Eeva, Luna ja Timon kirjoitti...

Jotenkin sympatiseeraan teitä kovasti :p --- onneksi meillä sentään yleensä vain Timppa nostelee koipee sisällä, mutta salaa toki sekin :( Lunakin välillä lirittää ilopissit, kun mä tuun kotiin tavallista myöhempään, mutta toi herran seinien merkkailu mun poissaollessa on vähintäänkin rasittavaa.