sunnuntaina, maaliskuuta 15, 2009

Ei voi olla jo sunnuntai


Miten, miten ihmeessä se voi olla jo sunnuntai-ilta?? Ihan käsittämätöntä ja niin mahdottoman epäreilua. Vaan minkäs teet, sunnuntai kun sunnuntai, eikä kai tää tästä taivastelemalla perjantai-illaksi muutu, luulisin, vaikka voishan sitä kokeilla, että tulisko se vuori Muhamettisen luo...

Perjantai-iltapäivä meni rattosasti ystäväni luona, hän kun on muuttamassa paikkakuntaa ja hyödyntää tilanteen myymällä "ylimääräset" rojut pois nurkista lojumasta... ja siis mun oli ihan pakkopakko tietty ostaa jotain, jota ihan ehdottomasti tartten kuten nyt vaikka kaikki Potterit.

Lauantai meni sit suurelta osin Miksua roikotellen. Huomasin, et vanha lastenkäsittelytaito on vähitellen kaivautunut naftaliinista, Miksu pyörii jo ihan rennosti käsissä, vähän kun omat aikoinaan. Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa vai miten se nyt menikään.

Sunnuntai on sit huvennu paikkoja järkätessä. Löysin laatikollisen lasten piirustuksia ja olipa siellä seassa jotain mun 90-luvun alun kirjeenvaihtoakin, siis ihan perinteisin kirjein, eikä muuten olleet lyhyitä ne kirjeet, joita olin vastauksena omiini saanut (jotka tuskin nekään oli mitään lyhyitä). Olin sen verta karu tyyppi, että poltin kaik kirjeet, kirjekavereiden valokuvat ja osan lasten piirustuksista.

Murun juoksu alkaa olla menneen talven lumia, ei enää oikeestaan kiinnosta Celloa ja / tai Totoroa. Vielä en viikonloppuna kuitenkaan arvannut koko kööriä päästää yhtä aikaa pihalle, siis vapaasti, vaan Muru ja Tiuku oli tarhassa, muut riekku vapaasti pihalla ja KePo johti orkesteria. Tiukulle ei juoksua ole tullut, mut ei kai tolla rasvaprosentilla voi tullakaan.

Itse asiassa Tiuku on niin laiha, että käytettiin se jo eläinlääkärillä... Tiuku kuitenkin syö kun hevonen, ainakin kolme kertaa enemmän kun Muru, jollei vielä vähän enemmän, eikä liho, ei yhtään, on ihan luuta ja nahkaa. ELL:kin sanoi, että kyllä hänen nyt täytyy olla meidän kanssa samaa mieltä: Tiuku on ihan liian laiha. No Tiuku tutkittiin, verikokeet otettiin, jopa kilpparikokeet, vaikka kilpparin ylitoiminta koirilla on kuulemma niin äärimmäisen harvinaista, ettei sitä käytännössä ole, paitsi jos on kasvain kilpparissa.

Saatiin het keskiviikkona normiverikokeiden tulokset, kaik arvot erinomaiset, ja perjantaina iltasella ELL soitti kilpparien tulokset: täysin normaalit. Todettiin siis, että tähän on tyytyminen: meillä on vilkas ja äärimmäisen laiha kerpele. Eipä se mitään haittaa, varsinkaan nyt kun on saanut rauhan sen osalta, ettei kyse ole mistään sairaudesta, mut näytelmiin ei tolla "massalla" ole menemistä, saatais varmaan syyte koiran nälkiinnyttämisestä...

Mut ehkä se massa sit aikanaan, kun Tiuku tuosta vielä vähän varttuu. Oon kuitenkin tyytyväinen, että tuli käytyä ELL:n pakeilla, tää asia on painanut mua jo jonkin aikaa. Nyt voin rentoutua sen osalta. Ruokinnasta juteltiin sen verran ELL:n kanssa, että kokeillaan nyt pikkasen eri ruokamerkkejä, josko niitten imeytymisessä tms. ois eroja. Jaksan epäillä, mut eihän sitä koskaan varma voi olla, eikä kokeileminen oo iso vaiva.

Greta Gertrud Kaunokainen on Houdinien sukukuntaa, kuten myös Totoro. KePo oli pistänyt Gretan tarhaan perjantaina tai siis Greta oli kuulemma halunnut mennä sinne Murun ja Tiukun seuraksi. No meikä tulee kotio ja menee sisälle. Miten sit satuinkin kattomaan olkkarin ikkunasta kuin Greta tulee muina tyttöinä ulos tarhasta. Pakko oli käydä kattomassa kuin isosta aukosta neiti tuli... no niin pienestä, että tuntuu aivan mahdottomalta, että tuon kokoinen jötkäle kun Greta on, on moisesta aukosta ikinä sopinut, se näytti ahtaalta länderillekin.

Mulla on vähän sellanen olo, että lääkitys pitäis laittaa kohdilleen... meinaan mietin tässä jo iltana eräänä, että pitäiskö Murulla vielä yks pentue vai oisko se jo liian vanha seuraavasta juoksusta ja näin untakin, kuin etin urosta Murulle... Alkaa vissiin aivorustinki pehmetä pahasti. Kiitos vaan eräille, jotka sitkeesti kyselee seuraavan pentueen perään

Siinä kai ne viime päivien tärkeimmät, että ei kun valmistautumaan maanantaihin kun ei tää näköjään tosiaankaan muuttunut perjantai-illaks...

Ei kommentteja: