keskiviikkona, toukokuuta 21, 2008

Olipa koiraton päivä


Täytyy oikein hämmästellä miten koiraton päivä tää on ollu. No tietty aamulla ihan normi aamurutiinit koirineen ja karvoineen kaikkineen ja sit duuniin ja harvoin mulla siellä koiria on mukana, joskus kyllä. Duunissa sit duuniasioita, eikä ne liity koiriin, tai katoin mä kyllä vähän kesän näyttelyitä "sillä silmällä", jos niitä pentujakaan ei vaikka sit tuu sitä ainootakaan...

Iltapäivällä ajelin kattomaan ystävättären ja miehensä taloa, ovat nimittäin muuttaneet omakotitaloon ihan kivenheiton päähän meistä. Niin siis tulkoon nyt sanottua, että kivenheittämä on vähän eri mittanen kehä III:n ulkopuolella kun sisäpuolella, tässä tapauksessa noin 10 km. Eikä se vierailu ihan koiraton ollut, olihan siellä Kevi, joka pitikin ekana tervehtiä, eikä siitä tervehtimisestä ollut tulla loppua, vaikka kumarruin ja naamankin sai nuolla ja kerroin, ettei kummitädillä nyt naisiakaan oo tuomisina.

Kummasti aika vaan vierähti ja pikku piipahdus oli lopulta sellanen 2,5 tunnin mittanen... Olin kyllä varmistanut ETUkäteen, ettei omien koirien päivä veny liian pitkäks, vanhimmainen lähti duuniin joskus puolen päivän jälkeen ja nuorimmainen lupas tulla koulusta suht suoraan kotiin, olikin sit päässy aikasemmin kun muisti, joten ei tainneet koirat ehtiä juurikaan keskenään maailmanmenoa ihmetellä.

Kotiuduttua sumpit, tai join kyllä mehua, KePo sumppia, pihalla samalla kun koirat riehu ja riekku keskenään, saivat nimittäin uuden sisäkumin entisen hajonneen tilalle, jonka olin jo heittänyt roskiin. Tää nykyinen onkin sitten punanen ja siitä irtos iloa het kättelyssä: hirmusti ärisevä ja rengasta repivä länderiympyrä lähti kulkemaan pitkin pihaa. On se hyvä, että toisille pienestä riittää noin pal hauskuutta.

Sit avasin koneen ja keksin, että nythän mä asennan siihen kaikki himmelit, jotka tarttee euroviisujen kattomista varten, siis Belgradin omien viisusivujen kautta. Töllätintähän meillä ei enää katota, ei oo digiboxia, ei oo, eikä ihan heti tuu. Periaatteessa himmeleiden asennus oli ihan yksinkertasta, mut ei sinne päinkään. Nuorimmaisen avustuksella lopulta eilinen karsintalähetys lähti pyörimään ja jumitettiin sit molemmat siihen koneelle taivastelemaan esityksiä. Lopulta todettiin, että vaikkei me välttämättä Suomen kappaleesta niin kaameesti tykätä, niin on se kuitenkin varsin hyvä moneen muuhun verraten. No jätän arvostelun sikseen, eiköhän sitä tullut tehtyä eilen koko rahan edestä. Kaks kappaletta jäi soimaan päähän; Missä miehet ratsastaa ja Secret combination (tai jotain sinnepäin).

Eikähän se karsintalähetys mikään puolentunnin juttu ollut, joten kello on nyt sit jo vaikka mitä, että ei kun ruoka koirille, ne viettivätkin suurimman osan iltaa ulkona KePon kanssa kunnostamassa Mondeon pakoputkee ja ovat varmaan kohta täysin oppineita automekaanikkoja koko lauma, ja nukkumaan... Että harvinaisen koiraton päivä, vai mitä?

Ei kommentteja: