lauantaina, marraskuuta 10, 2007

Arska fan club


On aina mielenkiintosta seurata miten nuori koira kasvaa kiinni laumaan ja miten suhteet kuhunkin vanhempaan koiraan kehittyvät. Totoro on alusta asti kunnioittanut Aasaa ja Viiviä, arvon rouva ja neiti saavat olla ihan rauhassa ja Totoron käytös on hyvin kunnioittavaa. Vanhimmaisen Pipuliinaa Totoro yrittää aina liehitellä tunkemalla suuhun, suorastaan nieluun asti, sama Murun kanssa. Isänsä Cellon kanssa Totoro leikkii ja riehuu, kiusaakin Celloa toisinaan ja yrittää välillä väkisin vääntää leikkiä ja isipappa on hätää kärsimässä.

Arska sitten. Aluksi Totoron oli vaikea käsitää, että Arska on erilainen, Arska voi juosta päin, ellei väistä, Arska on toisenlainen. Sitä en tiedä ymmärtääkö Totoro, että Arska on sokea, mutta sen Totoro on oppinut, että Arska ei ole kuin muut ja Arskan kanssa on usein käyttäydyttävä erilailla kuin muiden. Aattelin, että siihen se jääkin, toisin kuitenkin on käynyt.

Arskasta on tullut Totoron idoli, Totoro on Arska fani. Totoron on ihan pakko tunkea liki Arskaa, vaikka Arska ei todellakaan halua nuorta nulikkaa iholleen, vielä vähemmän suuhunsa tai nuolemaan naamaansa. Totoro taas haluaa ehdottomasti olla Arskan äärimmäisen hyvä kamu, ihan paras kamu, ja kierii ja kiemurtelee Arskan edessä.

Hauskinta on ollut havaita, että viime aikoina Totoro on alkanut haluta myös nukkua liki Arskaa. Arska nukkuu jaloissani ja Totoron mielestä ihan parasta olis nukkua Arskan vieressä siten, että mun jalkani ovat siinä samassa kasassa. No Arskan mielestä se ei taas ollenkaan oo hyvä ratkaisu... Niinpä Totoro tulee yleensä ensin nukkumaan mun selkääni vasten, sitten kun Arska huokaa ja asettuu nukkumaan, niin Totoro alottaa hitaan "hiipimisen" kohti Arskaa ja yleensä lopulta pääseekin tavotteeseensa: Arska nukkuu toisella puolen jalkojani, Totoro toisella, pää siten, että koskee Arskaa.Päiväaikaankin Totoro yrittää asettua liki Arskaa. Kun Arska makaa sohvalla, niin Totoro kiipeää toiseen päähän sohvaa ja käyttää usein tosi paljon aikaa päästäkseen Arskan kylkeen nukkumaan. Joskus Totoro jopa onnistuu aikeissaan ja "äijät" makaavat vieretyksin unia nähden. Suurimmaksi osaksi homma kuitenkin päättyy siihen, että joko Arska poistuu tai Totoro luovuttaa ja poistuu. No joskus Totoro tyytyy myös siihen, että saa nukkua sohvan toisessa päässä, kun Arska kuorsaa toisessa.

Sitten vielä päivän hyvä työ ja ihan kotikoneella istuen, itekin vähän ehkä viisastuen: "lahjoita" riisiä. Tohon jää kyllä helposti koukkuun... mutta hyvähän se vaan on

Ei kommentteja: