sunnuntaina, syyskuuta 25, 2011

Run, breeder, run!

Viikonloppu kutakuinkin takana. Perjantai-ilta sentään meni rentoutuen, lasi (vai oliko se useempi) punkkua , leffa, seurustelua, syömistä, olemista ja päälle autuaan unta, kun ei enää tartte ihan niin silmä kovana pentujen puuhia vaania.

Lauantaiaamun saatto alottaa "pitkän kaavan mukaan", ei kiirettä minnekään. Tai no päätin lopulta yrittää vähän raivata keittiötä, jotta sain sinne tilaa sen verran, että saatto vastaanottaa pentujen tulevia perheitä. Keskityin siis lähinnä pöytään ja muu osasto jäi omaan arvoonsa (ja hallitsemattomaan kaaokseensa). Pääasiahan on, että vieras saa takamuksensa penkkiin (istumatta jonkin epämääräisen päälle) ja pöydälle mahtuu pari kahvikuppia. Eikö??

Aamupalan ja pentujen ruokkimisyritysten jälkeen kuvattiin pennut neliviikkoissynttäreitten kunniaksi. Siinä olikin puuhaa kerrakseen kun ei noille mokomille syömiset maita. Yleensä käytän herkkuja apuna, mut nämä ryökäleet kattoivat meikäläistä, että mitä helkattia sä meidän suuhun yrität tunkea. Hoituu se kuvaaminen toki ilman herkkujakin, mut sit on meikäläisen kädet melkeen joka kuvassa.

Puoliltapäivin pääsin tapaamaan Voitto Arskanpoikaa, Viivin veljeä. Voitossa on samaa äijäkarismaa kuin isässäänkin, aivan upea vanha herra. Ja jotain samaa Voitossa on kuin Viivissäkin; ainakin tietyt ilmeet. Sain muutaman hyvän kuvan Voitosta, ehkäpä saan ne jossain kohti Voiton kuvagalleriaankin...

Sen jälkeen Voiton porukat pääsivät tapaamaan pentuset, joista jollain on onni päästä Voiton kaveriksi. Arska oli jälleen ihan onnessaan näistä vieraista. Jotkut vieraat vaan on Arskan mielestä ihan parhautta. Ei sillä muutkin pyöri pöydässä herkkujen toivossa, sillä ainahan vierailta voi jotain saada, jos ei muuta niin rapsutuksia ja Arska varaskin itelleen kokonaan yhden kakslahkeisen ja istui rapsuteltavana varmaan suurimman osan ajasta.

Sit vedettiin tovi henkeä ja iltapäivällä tavattiin tuleva länderipariskunta, heillä kun ei länderikokemusta vielä ole. Ensin pentujen tapaamista, sit kysymyksiä, vastauksia ja infoa luettavana sekä tuo aikuisten länderien lauma ympärillä pyörimässä. Lopuksi vielä pentujen rapsuttelua.

Tämä päivä on mennyt lähinnä länderien kasvattajapäivillä Tamperestin kupeessa. Aamulla vähän ennen kasia saapui kyyti ja viiden maissa iltapäivällä olin taas kotipihassa. "Hukkasin" matkalla Fridan, joka siis aamulla lähti mukaan, vietti luennon ajan kasvattajapäivillä ja poistui sen jälkeen viettämään "toimintalomaa" Adeinan lauman jatkona, se kun on käynyt aika vähän pitkäksi energiselle nuorelle neidolle täällä meillä... Kotimatkalla olikin sellainen olo, että on unohtanut jotain. Niin ja iltaruokia laittaessa otin tietty mukaani "ylimääräsen" kupin, onneks tajusin asian, ennen kun oli hutut tekeytymässä.

Ai niin ja pennut on tuominneet ittensä nyt maidottomiin öihin, ne kun tässä vyöryivät perjantai-lauantai -yönä ulos "yöaitauksestaan" ja löytyivät aamulla anianianivarhain ympäri takkahuonetta ja se ei kyllä valvomatta ole erityisen turvallista. Nyt on sit yöaitauksen portti yöt kiinni, joten eipä pääse Hedda pentujaan syöttelemään, joka varmasti ihan hyvä on, koskapa tänään sain aamusta pennut vähän syömään (muutakin kun tissiä). Seuraavaks otetaan varmaan maidontuloa vähentävät homeopaattiset...

Huomenna päivä uus uusin kujein ja ehkäpä ehdin noita valokuviakin katella...

Ei kommentteja: