torstaina, syyskuuta 29, 2011

Kehityksen huima harppaus

Juu, niin se aika kiitää nappuloitten kanssa. Säät on vaihtelevat ja tälläkin viikolla on saatu nauttia vuoroon aurinkoisesta lämpimästä säästä, pilvisestä ja lämpimästä, pilvisestä ja kylmästä, tuulesta ja tyynestä ja ollaan me kerran oltu ulkona kun ripsi vettäkin. Se, että vettä tippuu taivaasta, oli kyllä pentujen mielestä aika syvältä... Mut joka päivä on päästy ulos ja useemman kerran, vaikkei sit kamalan kauaa kerralla olla oltukaan.

Aika monet kakat on tehty ulos, pissiä sen sijaan loruu sinne ja tänne ja tuonne ja joskus sinnekin, minne ois tarkotus eli ulos tai paperille. Ruoka on alkanut ihan vasta tänään vähän maittaa, ilmeisesti nyt kun ipanat liikkuvat enemmän, niin maito ei enää riitä takaamaan energian tarvetta. Tasaseen sakki on kuitenkin kasvanut, kukaan ei ole kääpiö, kukaan ei ole jättiläinen, varsin tasasta on, itseasiassa hyvin, hyvin tasasta.

Eilen oli pennuilla tiedossa puntaria ja matokuuria ja se meni loistavasti. Tänään puolestaan leikattiin kynnet, vaikka pitikin se homma tehdä jo eilen, mutta vieraita riitti iltamyöhään asti, joten kynsienleikkuu jäi.

Tänään piti Waldon tulla panuja katsomaan, mut se keikka peruuntui, nuorimmainen tuli ihan vaan keskenään. Ja koska Muham... siis Waldo ei tullut vuoren luo, niin vuori menee Waldon luo elikkäs pakataan pennut ens viikolla autoon ja ajellaan moikkaamaan Waldoa... odotan mielenkiinnolla.

Tänään pennut sen sijaan tapasivat Murun. Ei niitä kyllä kovin jaksanut Muru kiinnostaa (eikä pelottaa), eikä Murua pennut, mut haistelututtavuus solmittiin. Murun lisäksi pennut on päässeet tapaamaan Totoron, joka pääsettiin tällä viikolla pentulaan. Tosi kauniisti poika pyysi pentuja leikkimään, mut on kyllä vähän iso leikkikaveri, vaikka kuin nätisti yrittää pentujen kanssa olla.

Pennut on riekkuneet myös olohuoneessa ja keittiössä ja Doriksen mielestä oli ihan parhautta kun se huomasi, että täällä pääsee kiertämään rinkiä: takkahuone-olohuone-keittiö-"käytävä"-takkahuone-jne. Olkkarissa ipanat tapasivat myös isänsä Cellon, joka ensin oli vähän sitä mieltä, että jaa näitä, mut hetken kuluttua jo pyysi pentuja leikkimään. Viiviä ei pennut enää kiinnosta, se seuraa niitä nojatuolista käsin, on vissiin mielestään tullut jo "mummoikään" ja Arskahan on jo aikoja sitten ollut sitä mieltä, että "pentueitten kasvatusvastuu" kuuluu lauman uroksen osalta Cellolle. No oikeastaan Cello on siirtänyt vastuun jo Totorolle, vaan eikös se niin mennytkin, että lauman nuoret urokset leikittävät pentuja ja opettavat niille tapoja.

Heddan maitobaari on edelleen auliisti auki, ollaan siis vähän rajotettu sitä, eikä olla annettu Heddan olla ihan koko aikaa pentujen kanssa. Nyt kun hampaita alkaa tulla, niin Hedda on kyllä alkanut sanoa, että kiitti, riitti. Eiköhän se tästä, eikä niitä tuttipulloja ehkäs tarvita pentupaketissa kummiskaan.

Tänään kuunneltiin CD:ltä shamaanirummutusta, se oli Dopsin mielestä jostain syystä vähän jännää, vaikkei tuo välitä ukkosista, paukkeista, sateista, ilotulitteista, kulhoista, valaista, merilinnuista jne. Pistin sit volyymia vähän pienemmälle, haettiin voimakkuus, joka ei häirinnyt Dopsia. Huomenna uudestaan, sillä periksi ei anneta.

Miksun ja Minjan piti tulla tänään mellastamaan, että pennut näkee lapsia (ja mummi lapsenlapsiaan), mut sekin keikka peruuntui, flunssan pahalainen on iskenyt siihen talouteen, joten lepoa ja lämmintä juotavaa (eikä me tänne välttis mitään flunssia haluta tuliaisina). Paranemista vaan!!!

Pennut on keksineet myös lelujen ihmeellisen maailman. Tähän asti lelut on lähinnä vaan lojuneet pitkin lattiaa ja joku on satunnaisesti vähän jotain niistä haukannut, vaan nyt alkaa leluissa olla taikaa. Niitä kannetaan paikasta toiseen ja pureksitaan. Vielä niitä ei keskenään kilpaa vedetä, mut sain kyllä tänään jo Dominon vähän kiskomaan yhtä lelua kun aikani yritin. Eihän se nyt vielä mikään kunnon vetoleikki ollut, mut alkua kumminkin.

Kuvia ois läjäpäin, mut en ole tänään ehtinyt niille mitään tehdä, mut kyllä niitä taas tulee, no hätä. Nyt pystyttämään "yöpentula" ja siivoamaan paikat pentujen jäljiltä, jotta aamulla voi siivota uudestaan. NYT täällä alkaa leijua se kuuluisa (ja monien mielestä ihana) pennuntuoksu...

Ei kommentteja: