keskiviikkona, syyskuuta 21, 2011

Mökää mökkiin

Pikkulauantain ohjelmassa kaikkea sitä normaalia kuten pyykinpesua, lattioiden luuttuamista, koirien ulkoilutusta jne. Enemmänkin ois voinu aikaansaada, jotenkin on jääny lorvivaihde päälle, meinaan kämppäkin on kun pommin jäljiltä ja viikonloppuna pitäs kehdata päästää pentujen perheitä ihan sisätiloihin asti, en nimittäin jaksa uskoa äkilliseen aurinkoiseen helleaaltoon...

Frida järjestää vielä vähän lisää siivottavaa repimällä löytämiään nenäliinoja ja muita talouspaperinpalasia pitkin kämppää. Ja jos niitä ei muuten löydy, niin roskiksesta kyllä. Frida hakee myös pentujen ruokailualustoina käyttämiäni pyyhkeitä pyykkikoneesta, jossa ne oottavat koneen käynnistymistä, ja napertaa niitä, onhan niissä jokunen ruuan muren. Oispa pennutkin yhtä innostuneita ruuastaan...

Heddalla puolestaan on tänään "en syö" -päivä. Tuntuu olevan joka toinen päivä sellanen ja joka toinen päivä kelpaa kuivat leivänpalatkin. Joutaishan tuo tasasemminkin syödä, mut uskon kuitenkin, ettei kukaan itteään nälkään tapa varsinkin kun on mistä valita: on penturuokaa, pentujen ruokajämät, normiruokaa, luomuruokaa... Tai ehkä se vika onkin siinä, mullekin iskee usein valinnan vaikeus.

Vanhimmainen kävi tänään töistä tullessaan kaupassa ja tilasin tekstarilla jotain hyvää. Mulle heitettiin yks Da-Capo vähän kun "luu koiralle", sähän halusit VÄHÄN namia. No koirat kyllä ryysikin kattomaan, että mitä ME saatiin. Ilmotin niille, et tää nami on MUN ja vanhimmainen tylysti sano, ettei teille mitään oo, kun ette pistäneet tekstaria. Täytyy varmaan ostaa kännykät koirillekin, kai ne oppii niitä käyttämään kun aikansa harjottelee.

Hämmästyttävää kyllä, sää suosi meitä päivällä ja päästiin pentujen kanssa ulos, vesisateeseen en ihan vielä viittis ipanoita viedä, sit kun vauhtia on enemmän, niin pieni kostuminen ei haittaa, nyt tulis varmaan kylmä kun liikunnan vauhti ei päätä huimaa ja kovin äkkiä painelevat kuljetusboxiin takasin.

Päivän pakolliset, nimittäin kuvat

Dorati


Domino


Doris


Dops


Ulkoilun jälkeen maittaa uni


Iltapäivästä alko sit jo vesisade, joten ulos ei päästy, mut pariin kertaan on leikitty palloilla ja solmuilla. Vai oisko se niin, että mä leikin ja pennut vaan kattelee pöllämystyneen näkösinä. No ei ihan, kyllä ne vähän jo leikkiä hakee, palloa tassutetaan ja vähän ajetaan takaakin ja solmua voi purra. Kyllä se siitä.

Pöydälläkin jokainen on tänään ollut, seisomisesta en puhuis mitään... Vesikupissa on melkeen jokainen käyny vuorollaan kastamassa jalkojaan. Trimmipöydän jalat on ihan überkivat, ne kun on niin kiiltävät, että ne peilaa liikettä, joten niille on ihana murista ja hyökkiä niitten kimppuun kun ne vähän niin kun muka liikkuu. Pissit tulee paperille, jos tulee, monasti ei, vaikka mulla on tollasia Dry Paws -pissa-alustoja, joissa oikeesti pysyy tassut kuivina, eikä jalat lipsu. Täytyy ehkä kaivaa sanomalehdetkin jossain kohti esiin ja korvata noi hienot alustat perinteisesti lehdillä, ettei uusien kotien tartte tollasia sentään ostella...

Sit on kuunneltu musaa, tänään oli vuorossa merilintujen "rääkynää" ja valaitten laulua (ja laulo siinä joku nainenkin). Sit kuunneltiin chakraphonia, eri seduka kun edellinen. Vielä ois jäljellä ainakin kulhojen soitantaa ja intiaanirummutusta, jos vaikka huomenna. Niin ja vois kaivaa omankin rumpunsa naftaliinista ja sen lisäks ois toi Wah-Wah -putki ja pari sointupalikkaa. Sit rundi uudestaan alusta. Mökää mökkiin sano.

Ei kommentteja: