lauantaina, syyskuuta 03, 2011

KipazinD yksi viikkoa

Tänään nappulat täyttivät viikon. Just aamulla puoliunessa mietin, että kyllä pennut vaan on tosi vähän aikaa pieniä ja siitäkin ajasta menee kolme viikkoa siihen, että alkavat nähdä, kuulla ja kulkea, vasta sitten päästään harjottelemaan muita maailman vaatimia taitoja. Käytännössä on siis neljä viikkoa aikaa tehdä kaikki se, minkä pentujen kanssa aikoo tehdä. Se ei ole paljoa se.

Hedda ja penturivi

edestä taaksepäin: Domino, Dorati, Dops ja Doris

Meikäläisen olo alkaa olla siedettävä, silloin tällöin vaan enää yskänkohtauksia, tosin ne on yleensä aika hirmuisia. Viime yön vietinkin pentupesän äärellä, sillä vanhimmainen puolestaan putosi tautikuoppaan, mut näyttäis selviävän vähemmällä kun meikä, joten on tänään jo suht pirtee.

Pennut on kasvaneet hyvin, kolmikon, Dorati, Domino ja Doris, paino vähän yli 450g ja "pikku-Dops" kirii hurjana perässä, painoa jo 350g. Täytyy sanoa, että tämä kvartetti on kyllä eläväisempi kun muistan muitten olleen. Painaltavat hurjaa vauhtia pitkin poikin pentupesää ja välillä pitkin lattiaa. Sitten toisaalta ovat hyvinkin rauhallisia ja seesteisiä, nukkua horottavat pitkiä aikoja kaikessa rauhassa. Kiva nähdä mitä niistä aikanaan tulee.

Dorati, Domino, Dops ja Doris


Muu lauma on lopen kyllästyneitä pentujen saamaan huomioon, varsinkin kun sairastamisten takia huomion määrä on ollu rajallinen. Hyvää virikkeistämistä on ollut jättää pentujen likanen alunen keittiön lattialle, siinä on puuhaa riittänyt muulle laumalle kummasti kun joka tuuman alusesta hartaudella haistelee, tosin oli siihen alustalle sit joku muukin pissinyt kun pennut...

Frida murtautui jopa pyykkikoneeseen siinä kohti kun likaset oli koneessa, mut kone ei vielä päällä, Fridaa kun tämä pentupuuha erityisesti kiinnostaa ja Heddaa taas erityisesti kiinnostaa, ettei erityisesti Frida pääse pentuja liki. No siihen on biologiset perusteet, jotka opinnoissani olen tullut tuta, mutta toisaalta Viiviä ei koske tässä laumassa näköjään ne säännöt, sillä Viivin ja Arskan läheisyyden Hedda parhaiten tällä hetkellä hyväksyy. Ehkä se on se, kun Arska vahtii, ettei kukaan tule ja Viivi, no Viivi on Viivi... Ei me tosin vielä tässä vaiheessa päästetä muuta laumaa emää häiritsemään, joten henkilökemiat sit aikanaan.

Takana Domino, keskellä Doris, edessä Dops ja pois rintamasta Dorati


Pentujen 1 viikkoa -kuvia on muuten päivitetty jokaisen omaan kuvagalleriaan, en niitä tänne erikseen laita.

Toivotamme aurinkoista syyslauantaita täältä pentupesän ääreltä!

Ei kommentteja: